Iedereen was op tijd,  behalve Robbie,  Iedereen had er zin in, behalve….., iedereen verdedigde mee, ……

De loting van het Spel zonder grenzen had de jonge linksback van 35+ 1 duidelijk geen goed gedaan. Happend naar zuurstof liet de, normaal zo fanatieke, verdediger het lopen aan Helm en Gaby (2 erkende loop-wonders) over. 
"We willen toch winnen" was zijn antwoord op de vraag waarom hij niet mee verdedigde.  Duidelijke logica dus. 

Zonder speler-coach Fred verschijnen we met goed gepoetste kicksen aan de aftrap van de eerste wedstrijd na de lange winterstop. Het hobbelige veld, hier en daar nog keihard, gaf weinig ruimte voor het oogstrelende combinatie voetval dat we graag laten zien. 
Reserveaanvoerder Peter tovert een opstelling uit de hoge hoed zonder echte verassingen.  Een zeer degelijke verdediging geeft niks weg, Het middenveld doet wat het moet doen en de spitsen krijgen zowaar wat kleine kansjes. Bij een terechte 0-0 fluit de prima scheids voor de thee. Johan (die na het vele loopwerk uitgeput is) maakt plaats voor Robbie en na de start van de tweede 35 minuten merken we dat er iets te halen valt. De inbreng van Robbie heeft een positieve uitwerking. De tegenstander heeft moeite met de linkshalf die er voor kiest om in de spits te gaan voetballen. Ronnie maakt zeer verdiend de 0-1. Als Jarno, na 2 mooie solos, 2 keer mist voor open goal valt de goal natuurlijk aan de verkeerde kant. De slechtste man van het veld krijgt de bal na een corner die 2 keer de lat raakte, per ongeluk op zijn voet waarna het leer langzaam tussen 6 benen door over de doellijn rolt. Wat een deceptie!
 
We rijden tevreden terug naar de Laan in de wetenschap dat 3 punten wel verdiend waren maar kunnen leven met 1-1.  
 
Wat kunnen we leren van deze wedstrijd?
 
-We kunnen makkelijk met 4 spitsen voetballen
-Met de topsnelheid van Johan zit het wel goed
-Ronnie zich nadrukkelijk manifesteert als goalgetter
-Robbie en Johan helemaal niet zeker zijn van de linksback-positie
-Rob duidelijk geen hard-veld voetballer is
-Rijden met 5 autos voor 12 man niet echt milieubewust maar wel comfortabel rijden is. 
-We van de tegenstanders uit het linkerrijtje kunnen winnen
-Duitsland het spel zonder grenzen gaat winnen en Italië zeker niet
-Peter zijn rotonde-gedrag niet echt getuigt van veel geduld

 
Aanstaande zondag komen de senioren uit Heesch naar De Laan. Start 10.00 uur. 2 keer 35 minuten topvoetbal met gratis toegang. Waar vind je dat nog?