Het drukke paasweekeinde eiste zijn tol. Zaterdag hebben 6 spelers van het vierde meegedaan bij het derde tegen Milsbeek. Sjoerd kon maandag niet meedoen vanwege een dikke enkel opgelopen in Milsbeek, maar heeft wel perfect gevlagd. Erik en Jeroen hadden het knap moeilijk vandaag. Jeroen speelde een puike wedstrijd op het middenveld, maar kon de 90 minuten niet volmaken. Erik had geen keus en wilde niet verzaken in zijn geboortedorp tegen zijn oude ploeggenoten. Ook Martijn was niet helemaal fris bij het begin. Tom had te weinig geslapen, en zijn goede voet sliep nog na een half uur spelen en moest gewisseld worden. Alleen Michael had nergens last van, leek het, alhoewel zijn start ook niet flitsend was, maar hij herstelde prima en wist een perfecte steekpass van Erik met een keurig doelpunt af te ronden, 1-0 binnen 10 minuten. Precies de opdracht van de coach. Druk zetten vanaf het begin en veel op de aanval spelen. Met de wind enigszins in de rug ging dat prima. De eerste helft verliep uiterst sportief. De scheids had een makkie leek.

De tweede helft leverde al heel snel een totaal ander beeld op. Veel overtredingen, veel appelleren voor van alles en nog wat, vooral van de thuisclub, waar de scheids vaak op reageerde in hun voordeel. De scheids stond er vaak ver vanaf en werd steeds onduidelijker in zijn beslissingen. Zelfs de bank en het publiek van de Willy’s deed flink mee in dit commentaar.

Onze bank blonk uit in rust, breed in alle opzichten, en juichend voor positieve acties van DSV zijde. Patrick heeft hem, de bak ja, de hele wedstrijd warm gehouden vanwege een hamstring blessure van vorige wedstrijd. Bart heeft nog warm gelopen, maar vond de bank toch veiliger en warmer denk ik. Noud kwam er aan het einde van de tweede helft in als slot op de deur achterin en deed dat volgens afspraak met rust en beleid. Als de coach alleen nog maar naar de bank keek, werd iedereen al onrustig, moet ik er aan geloven en uit het zomer zonnetje en aan de bak! Naast Noud vielen Martijn en Sven al in de eerste helft prima in.

De sterke nummer 7, tevens aanvoerder, werd door Koen de eerste helft keurig uit zijn spel gehaald. De tweede helft wisselde hij van kant, maar kreeg daar echter met Erik van doen en ging van ellende naar de kant, naar later bleek omdat hij ook nog moest meedoen bij Willy’s 1.

De vele overtredingen leverde een primeur op voor dit seizoen, er werden vier gele kaarten uitgereikt en ook vast gelegd. Hetgeen van tevoren al gemeld was. Bij ons kregen Mark G. en Frank een terechte gele kaart. Mark van E. kreeg er ook een waar vraagtekens bij gezet konden worden. Bij de thuisclub werd een middenvelder voor een smerige overtreding als eerste op de bon geslingerd. Frank mocht van geluk spreken dat hij geen tweede kreeg en dus rood, want hij maakt drie keer op rij van pure vermoeidheid dezelfde overtreding toch!

Bart A. mocht aan het begin van de tweede helft na een overtreding op Michael vanuit een mooie positie, midden voor de goal op 20 meter aanleggen, en deed dat zo goed dat de bal precies onder lat verdween boven de handen van de keeper: 0-2. Een droomscenario.

De thuisclub verhoogde de druk en dat resulteerde halverwege de 2e helft in een kans om met een geplaatste schuiver in de lange hoek vanaf links Willem te verschalken.

De vele overtredingen ten spijt aan beide zijden overigens, volgens de tegenstanders, het publiek en vooral hun grensrechter, leken wij wel “kamikaze piloten”, bleef de stand zoals die was op dat moment en gingen wij met drie punten huiswaarts.

Tevreden bleef het in de kantine nog lang onrustig aan de stamtafel, waar deze overwinning en de verjaardag van Peter uitbundig gevierd werd.

Komende week komt Grave 3 op bezoek bij ons.