Ottersum – Een slap en matig spelend DSV verloor van middenmoter Achates. Zelfs een man-meer-situatie, inspireerde de Sinttunnisse ploeg niet om gas te geven (1-0).

[door Arie Cornelissen] 
Met de wind vol in de rug zette Achates vanaf het beginsignaal de toon. Siem Loeffen stoomde in de tiende minuut op, doelman Bono Barten redde. De Ottersumse ploeg kon ook op de helft van DSV nog de vrije man vinden. De groen-witten lieten het toe, met als gevolg dat Bono Barten regelmatig moest ingrijpen. Toch had DSV in de beginfase aan de leiding kunnen komen. Rik Groot bediende spits Stijn van den Broek, maar die kapte één keer teveel waardoor de schietkans verloren ging. Achates bleef het proberen met inspelen door het midden en met doorlopende mensen. In het laatste kwartier van de eerste helft kon DSV zich wat onder de druk uit voetballen. De wedstrijd leek even te kantelen. De overtuiging ontbrak echter bij de Sinttunnisse ploeg om door te pakken. Opnieuw was het Siem Loeffen die gevaarlijk was voor de thuisformatie met hetzelfde recept: een passeeractie over de middenas. Zijn schot was te slap. Eén minuut later leek Achates toch aan de leiding te komen via een kopbal van routinier Coen de Jager. De lat redde DSV. De laatste periode voor rust was weer voor de Ottersummers. Piet Lamers moest nog met een uiterste krachtinspanning een doelpunt voorkomen.

Het niveau van de wedstrijd zakte na rust verder. DSV bleef de meeste moeite houden met de passing. Door het vele balverlies bleef de ploeg vooral achter zichzelf aanrennen. De groen-witten kregen al snel een volgende waarschuwing: de trap van Jerral Taihuttu belandde bovenop de lat. De tweede gele kaart van rechtsback Armia Yousefi leek voor DSV perspectief te bieden. De ploeg kreeg daardoor met de wind in de rug én een man meer bijna een volle helft speeltijd de kans om te profiteren. Toch konden de groen-witten vrijwel niets afdwingen, op een paar speldenprikken na: linkerspits Lars Veldpaus passeerde enkele keren handig zijn tegenstander en zijn boogbal halverwege de tweede helft  had een beter lot verdiend. Een vrije trap van dezelfde Lars werd goed gepareerd door doelman Bart Smits en Rik schoot naast de goal. Af en toe kwam Achates eruit. De Noord-Limburgers vonden elkaar iets gemakkelijker, zonder dat daar grote kansen uit voortkwamen. Typerend voor de wedstrijd was dat de beslissing uit het niets viel. Thijs Custers schoot kort voor tijd uit een dwarrelbal binnen (1-0). DSV leek na het bijna niet meer verwachte doelpunt met wat meer beleving te spelen, maar zat onvoldoende in de wedstrijd om nog voor gevaar te kunnen zorgen.

 
Man of the Match!
Niemand van DSV speelde op een voldoende onderscheidend niveau om de MOTM-titel toebedeeld te krijgen. Lars Veldpaus had enkele leuke acties, maar hij liep (als aanvaller!) ook tegen zijn vierde –onnodige- gele kaart op. Verbazingwekkend was het dat DSV met zicht op de nacompetitie zó inspiratieloos was. Er werd geen druk gezet, zelfs niet toen de tegenstander met een man minder verder moest. De overtuiging ontbrak en tja, dan kún je in de slotfase tegen een beuk oplopen.
 

Opstelling DSV
Bono Barten, Piet Lamers (77. Pieter Bongarts), Mattee van Benthum, Jochem Koopmans, Laurens Willems (65. Sjors Cornelissen), Rens Peters, Jarvi Jansen (81. Jeroen Peeters), Rik Groot, Stijn van den Broek, Joppe van den Heuvel en Lars Veldpaus

 
Uitslagen DSV 1 – seizoen 2016 - 2017
DSV 1 - Ysselsteyn 1 1-1
EWC'46 1 - DSV 1 4-2
DEV-Arcen 1 - DSV 1 1-4
DSV 1 - Leunen 1 2-1
DSV 1  -RESIA 1 2-2
Montagnards 1  -DSV 1 0-1
DSV 1 - Olympia'18 1 1-0
SVEB 1 - DSV 1 1-5
Melderslo 1 - DSV 1 1-2
DSV 1 - RKOSV Achates 1 2-1
DSV 1 - Meterik 1 2-3
Oostrum 1 - DSV 1 2-0
Ysselsteyn - DSV 1 0-0
DSV 1 - EWC'46 1 1-1
DSV 1 - DEV Arcen 1 8-2
Leunen 1 - DSV 1 1-0
DSV 1 - Montagnards 1 2-1
RESIA 1 - DSV 1 2-5
DSV 1 - SVEB 1 5-0
Olympia'18 - DSV 1 3-1
DSV 1 - Melderslo 1 6-1
RKOSV Achates 1 - DSV 1 1-0