Toen DSV in de 2e helft naar de eigen J-side speelde, begon het ineens te lopen en wisten de groen-witten, vandaag in het zwart, de punten binnen te slepen tegen DEV/Arcen.

Daar zag 't in de eerste helft niet naar uit. De wedstrijd was toen grotendeels in evenwicht met aan beide zijden kansen. Zoals vaker dit jaar had DSV moeite met het fysieke spel van de tegenstander die er vaak fel op zaten. DSV kwam weinig aan combinatievoetbal toe. Na een speldenprik van Pieter Vloet na een kwartier (kopbal uit een corner net over), stak hij in de 29e minuut Lars Veldpaus weg. Die wist de kans niet te verzilveren. Een paar minuten later was het aan de andere kant levensgevaarlijk toen een voorzet van rechts voor de goal langs leek te gaan. De linksvoor van DEV/Arcen stond echter op de goede plek en met een katachtige redding kon Roel Sommers zijn schot het doel uit ranselen. Even later leidde een verkeerde terugspeelbal in de DSV-defensie opnieuw tot een hachelijke situatie. De spits van DEV/Arcen kon alleen op de keeper af, maar faalde in de afwerking. Het laatste wapenfeit van DSV voor rust was een afstandsschot van Pieter dat ruim naast het doel belandde. Zo gingen de teams met een 0-0 naar de warme thee.

In de rust greep coach Thijs Goossens in en wisselde 3 maal. Hierdoor kwam er wat meer dynamiek in het spel van DSV en kwamen er meer kansen. Maar eerst was DEV/Arcen nog gevaarlijk toen een voorzet bij de 2e paal belandde en de bal net naast werd gekopt. Daarna was het de beurt aan DSV. Nino Willems schermde de bal goed af, legde deze terug op Pieter op de 16 en die haalde uit: 1-0 (54'). DSV behield het overwicht en bleef aandringen op de 2e treffer maar was af en toe slordig. Met name achterin werden soms verkeerde keuzes gemaakt waardoor DEV/Arcen toch gevaarlijk kon worden. De 1-1 viel in de 67e minuut uit een corner. De bal leek afgeslagen maar werd opnieuw ingebracht. Net voordat Roel de bal weg kon stompen kreeg een speler van DEV/Arcen het hoofd ertegen en verdween de bal net over Roel heen het doel in. Ondanks deze tegenslag ging DSV door. Op rechts stoomde de opgekomen Willem Jans op en zijn voorzet werd door Nino Willems prachtig binnen geknald (2-1, 75'). De klus leek geklaard maar daar dacht DEV/Arcen anders over. Er werd nog meer strijd in de wedstrijd gegooid en af en toe dreigde het wat onvriendelijk te worden. DSV kon van geluk spreken in de 79e minuut toen een verkeerde terugspeelbal niet tot een strafschop leidde, toen de spits van DEV/Arcen naar de grasmat ging. Nauwelijks één minuut later was het wel raak aan de andere kant toen Nino opnieuw droog raak knalde na een corner van Thomas Jansen (3-1, 80'). DEV/Arcen kwam nog eenmaal terug. De 3-2 viel na een doorgeschoten bal: een van de voorwaartsen kon het buitenkansje van dichtbij binnen werken. In de hectische slotfase die volgde, viel met name de blessuretijd op. Na ruim 10 minuten extra speeltijd floot de scheids uiteindelijk af. De scheids kijkt waarschijnlijk ook veel naar het WK!

Een zwaarbevochten overwinning die ook zomaar in een gelijkspel had kunnen eindigen. Maar het harde werken van DSV werd uiteindelijk beloond met 3 punten zodat het spannend blijft aan de top.

Foto's van de eerste helft op www.scootshootfotografie.nl

De eerste helft van de competitie wordt volgende week afgesloten in Siebengewald tegen de plaatselijke Stormvogels. Opnieuw beginnen we om 14:00!