Je hebt de C1, C2 en dan komt daar ergens nog de C3 in ieder geval dat gevoel had ik. De C3 een elftal dat ook wil voetballen in een leuke competitie. Jongens die misschien in de ogen van een ander iets minder zijn. Mennekes van rond de 14 jaar die puberen en ook pubermanieren


Je hebt de C1, C2 en dan komt daar ergens nog de C3 in ieder geval dat gevoel had ik. De C3 een elftal dat ook wil voetballen in een leuke competitie. Jongens die misschien in de ogen van een ander iets minder zijn. Mennekes van rond de 14 jaar die puberen en ook pubermanieren vertonen. Een gedrag waar je als begeleiding mee om kunt gaan of juist niet. John H. voor de jongens in de loop der tijd Big John genoemd nam deze taak op zich als leider en wel alleen. De C3 kreeg 2 trainers aangewezen voor de maandagen en de woensdagen om deze groep beter te laten voetballen. Onderling ging het in het begin ook niet zo lekker bij de mannen wat als gevolg had dat er pesterijen en slecht gedrag werd getoond. Helaas resulteerde dit in het vertrek van een van de trainers en moest er een andere oplossing komen anders kon deze groep niet meer voetballen en werd het team opgeheven. Dit vond Big John en ik De Lange jammer en gingen een oplossing zoeken. Zo nam ik samen met John C. de trainingen over en namen we ieder een trainingsavond voor onze rekening. Eerst gingen we richtlijnen neerzetten wat wij wel en niet meer tolereerde, helaas voor de jongens werd er begonnen met een corveedienst en ze moesten goed gedrag tonen binnen de groep en als team fungeren (dus voor elkaar door het vuur gaan). De groep kwam steeds dichter bij elkaar en een vierde persoon kwam als begeleiding binnen de groep en wel Bas B. Nu hadden de mannen dus naar vier personen te luisteren en de resultaten werden ook steeds beter in de wedstrijden. Zo eindigde DSV C3 dan wel als 8ste in de najaarscompetitie maar wel met een positief doelsaldo en weer spelvreugde.

De ommekeer van DSV C3: De jongens begonnen nu te vragen of ik De Lange niet de gehele training wilde gaan begeleiden voor hun samen met John C. Dit hield helaas voor mij in dat ik de E3 van DSV moest gaan verlaten met de trainingen (ook met pijn in mijn hart leuke groep trouwens) en met overleg met de begeleiding van de E3 en met andere trainers voor hun gezocht heb ik toen ja gezegd tegen de C3. Voor de C3 hield dit wel in dat Big John en ik dan wel een doelstelling voor ogen hadden voor deze jongens en wij in de voorjaarscompetitie bij de eerste vier wilde eindigen. De C3 werd versterkt met Karin C en dat was dan nummertje 5 binnen de staf van de C3. Ook de trainingen werden anders opgezet door meer met de conditie bezig te zijn, er werd een vaste warming up in elkaar gezet en daarbij werden er oefeningen op papier gezet. Dit alles resulteerde in meerdere overwinningen en de jongens kregen er steeds meer plezier in onderling en tijdens het voetballen. Zo speelde we tot vier wedstrijden van het einde mee om het kampioenschap door als eerste te staan op de ranglijst. De druk werd nu iets groter wat ook de eerste punten kostte en zo gaven we in drie wedstrijden tijd 7 punten weg. Met nog een wedstrijd op het programma hadden we onze doelstelling al bereikt en konden we al niet lager eindigen dan derde.

DSV C3 PAKT 3 BELANGRIJKE PUNTEN TEGEN KOPLOPER JVC C4.
Zaterdag 16 mei JVC Cuijk C4 komt naar de Laan om hun Kampioensfeestje te vieren dit gold alleen als ze wonnen of gelijk speelde. Het zou DSV C3 ook niet zijn om dit cadeau te geven en daar zouden ze ook alles voor in de strijd gooien. De druk lag vandaag weer bij JVC net zoals de vorige keer toen ze ook ongeslagen naar Sint Tunnis kwamen en toen met 4-3 verloren en dus konden wij vrijuit spelen. DSV begon sterk en fel aan de wedstrijd met als doelstelling lekker te gaan ballen en vooral de mondjes dicht te houden dus geen commentaar. Na 30 minuten in de eerste helft was het Bram geleend van de C2 die de 1-0 scoorde en de druk nog groter werd voor JVC. Vandaag zat het weer eens lekker in elkaar bij de jongens en er werd weer eens gevochten voor elkaar wat in de laatste 3 wedstrijden minder was. JVC slechte verliezers begonnen steeds gemener te voetballen en op elkaar aan het vloeken. Bij DSV bleef de rust in het spel en werd er positief gecoacht en zo gingen we ook met een 1-0 rusten en konden we even uitblazen. In de rust werd er alleen even gezegd dat het goed liep en dat we zo door moesten blijven voetballen en ons niet mee moesten laten slepen door het gedrag van JVC. We moesten ons eigen spelletje blijven spelen en gewoon de punten pakken. In de tweede helft probeerde JVC wat meer druk te zetten en zo gaven ze ook steeds meer ruimte weg. JVC kwam niet tot scoren doordat STAN onze keeper de wedstrijd van zijn leven stond te keepen en uitgroeide tot de man of the match. Na 20 minuten in de tweede kreeg DSV een vrije trap buiten de zestien die werd genomen door Luc die ook geleend was van de C2 en met een mooi schot de 2-0 maakte. JVC begon steeds meer tegen hun eigen te voetballen en bij ons vielen de puzzelstukjes precies op de goede plaats. DSV C3 probeerde de wedstrijd professioneel uit te spelen maar moesten in de eindfase toch nog een doelpunt incasseren en zo werd het 2-1. De wedstrijd werd uiteindelijk afgefloten door de goed leidende scheidsrechter en zo moest JVC met lege handen terug naar Cuijk. Doordat DSV C3 deze wedstrijd nu heeft gewonnen gaat het sprookje nog steeds door en kunnen ze nog steeds kampioen worden. Verliest JVC volgende week van DAW dan hebben we er binnen DSV weer een kampioen bij. Voor ons zijn het al kampioenen want lager dan tweede kunnen ze niet meer worden en dan kan ik ook wel zeggen dat ze een geweldig seizoen gedraaid hebben. Wat een lelijk eendje toch een mooie zwaan kan worden dat is toch geweldig.

JONGENS VAN DE C3 BEDANKT VOOR JULLIE INZET EN VEEL PLEZIER EN SUCCES VOLGEND JAAR.
BIER MET TIETEN en WIJN MET PIEMELS 7.

De verslaggever van DSV C3 Richard Jans.