Wat is de rol van de trainer? Hoe zet je een goede training op? Maak je afspraken met ouders? En hoe kan DSV zijn trainers helpen om de jeugdspelers in een plezierige sfeer beter te laten voetballen. 

Het trainen van een jeugdteam komt vaak op je pad als  1 van kinderen gaat voetballen. Je stapt onbevangen in de rol trainer en pas daarna wordt duidelijk wat er allemaal van je verwacht en gevergd wordt. Niet alleen 8 stuiterballen voor je neus maar ook ouders en collega-leiders. Hoe ga je dat allemaal aanpakken. 
Tijdens de vergadering hebben we aan de hand van een tweetal korte filmpjes een indruk gegeven waar je op moet letten. Hoe belangrijk het is om structuur aan te brengen en wat het nut is van het maken van goede afspraken met spelers en ouders. Daarnaast hebben we besproken hoe een training eruit moet zien: lol, leren en rode wangen.  Per leeftijdscategorie moet je bezig zijn met specifieke vaardigheden en deze regelmatig herhalen. Op de Rinus-app maar ook op een aantal andere sites staan voldoende oefeningen om een leerzame training samen te stellen. 
De komende maanden gaan we aan de slag om per categorie een  "gereedschapskist" te maken met daarin onder andere een set afspraken die je kunt maken met spelers en met ouders. Ook het onderdeel coachen zal verder worden uitgewerkt.