Afgelopen zaterdag stond de tweede wedstrijd van het seizoen op het programma. We werden verwacht in Escharen om te spelen tegen de gecombineerde krachten van Estria, GVV en SCV, wat samen ST Estria/GVV’57/SCV’58 JO10-4 maakt. Een hele mond vol; we korten het maar af naar Estria….

De wedstrijd werd gespeeld om 12:00 waardoor de jongens het al bloedheet hadden zelfs voordat de warming-up gedaan werd. Gelukkig hadden we deze keer wel drinkflessen bij!
De jongens waren behoorlijk onder de indruk van de ‘grote jongens’ van de tegenstander. Er liepen er inderdaad twee bij die fysiek nogal wat meer in hun mars hadden dan de meesten in ons team.
 
Bij de start van de wedstrijd waren we niet goed wakker en niet fel op de bal. Misschien toch wat bang voor de grote tegenstanders. Die namen ook direct de bal op de pantoffel zo gauw ze daar de kans voor kregen. Meeste van deze ballen gingen langs of over, maar er vlogen er ook twee in. Waardoor we al redelijk snel tegen een 2-0 achterstand aankeken.
Gaandeweg de eerste helft, begonnen we toch wat meer te voetballen. En nog belangrijker, we werden feller. Mads die keepte, hield er verschillende ballen uit. Uiteindelijk zat Luuk kort op de bal bij hun laatste man, veroverde die en na een dribbel en een goed schot, scoorden we de 2-1!
De verdediging met Pietje en Tieme ging er ook steeds steviger in en het middenveld met Wouter en Niels kwam meer aan voetballen toe. Hierdoor was de wedstrijd meer in balans. Het eerste kwart eindigde met 3-1.