De kop is eraf. Het seizoen startte voor de JO11-1 met een wedstrijd uit in Mill tegen Juliana JO11-2 en thuis tegen Constantia JO11-1 uit Wanroij. Een goede manier om te kijken waar we ergens staan en hoe we met deze jongens potten kunnen breken.

De eerste wedstrijd begon met een lichte onderschatting van de tegenstander. We voetbalden teveel voor ons zelf en speelden te weinig over. De ruststand van 1-2 gaf aan dat het na de rust beter moest.
Dat gebeurde gelukkig ook, er werd meer samengespeeld en nadat we de 4-2 gescoord hadden liepen we snel uit en konden met een 2-8 overwinning in de tas huiswaarts keren.
De nieuwe spelers Martijn, Daan en Stijn pakten in deze eerste officiële wedstrijd de draad goed op waarbij Martijn achterin net zo degelijk speelde als Ronald Koeman in zijn goede jaren. Daan compenseerde zijn jongere leeftijd goed door zijn beweeglijkheid en door slim vrij te lopen. Voor Stijn was het voornamelijk wennen aan het tempo maar met zijn inzet maakte hij veel goed en hij leert snel bij. Mika scoorde in deze wedstrijd 4 keer. Zijn schot is een doeltreffend wapen om ook van afstand het doel van de tegenstander te bestoken.

De thuiswedstrijd tegen Wanroij begon slap. Duels gingen verloren en de opbouw was slordig. De 0-1 na een minuut of 10 was voor DSV het sein om echt te gaan voetballen.
Er werd beter overgespeeld, korter gedekt en sneller druk gezet. De ruststand van 4-1 was dan ook zeker verdiend. Ook in het vervolg bleven we de bovenliggende partij. Luca zocht steeds meer aanvallend de diepte langs de zijkant. Met zijn snelheid zorgde hij ook regelmatig voor gevaar. Sjef speelde een puike partij met goede individuele acties daarbij toch steeds oog houdend voor zijn medespelers. Jammer dat hij in de afronding niet iets meer geluk had. Eef was sterk aanwezig op het middenveld. Zowel aanvallend als verdedigend was hij de aanjager van menige goede aanval.
Helaas deden we ons te kort door niet meer te scoren. Een striemend fluitconcert bleef uit omdat we wel goed en met veel inzet op zoek bleven gaan naar meer.
In beide wedstrijden heeft Tim zijn keeperskwaliteiten nog niet echt aan hoeven spreken. De ballen die hij al op goal kregen hield hij goed tegen en ook zijn spelhervattingen zijn verbeterd.

Met 6 punten in de eerste twee wedstrijden staan we er goed op.

Volgende week wacht de echte vuurdoop: Olympia JO11-1 komt op bezoek.
Succes mannen!! … en durf te voetballen.