Afgelopen zaterdag moest er al op tijd vertrokken worden voor de laatste competitie wedstrijd tegen "middenmoter" SES uit Langeboom.
Nu Luca weer terug was, waren de "8 van DSV" weer geheel compleet en begon men in de vertrouwde opstelling. Gezien de afgelopen wedstrijd telkens net verloren werden vanwege "een mindere 10 minuten" van de DSV-ers kregen ze een duidelijke boodschap mee. Nu 50 minuten ipv 40 minuten "volle bak", goed de bal rondspelen en "actief vrij lopen" zodat je aangespeelt kon worden.


Hoewel in de eerste paar minuten DSV nog wel goede intenties liet zien, werd het al snel steeds minder overtuigend. Duels werden niet vol aan gegaan, men probeerde nog wel over te spelen en creativiteit laten zien, maar de goed bedoelde passes waren of net te kort, of net te lang. DSV liet de fysieke sterke jongens steeds meer het spel maken, en liepen zowel letterlijk als figuurlijk achter de bal en de feiten aan. De DSV-mannen leken er niet helemaal met de gedachtes erbij. Of dit nu kwam dat ze zenuwachtig waren of ze wel of niet 's avonds zouden mochten opblijven om het Eurovisie Songfestival te kunnen zien. We weten het niet.... Wat we wel weten is dat de DSV-ers na de bekende "10 minuten" al tegen een 2-0 achterstand aankeken, ze van geluk mochten spreken dat de achterstand niet groter was, en de wedstrijd al gespeeld leek.

Zetten de DSV-ers hier dan niets tegenover ? Toch wel. Geleidelijk kwamen "onze jongens" steeds beter in hun spel. En als Mika geheel onverwachts met een daverend afstandsschot van zeker 25 meter de bal in de kruising jaagt, beginnen "onze jongens" zowaar op dreeft te komen en de wedstrijd zelfs te domineren. Toch krijgt DSV toch weer een domper te verteren als SES de 3-1 maakt waarbij keeper Tim leerde dat je niet alleen goed met beide benen op de grond moet staan, maar er ook niet teveel ruimte tussen moet laten.....  Maar gelukkig was de keeper van SES enigzins solidair als een afstandsschot van Eef op een vergelijkbare manier doel treft, 2-3 wat ook de ruststand is.

Na de rust begint DSV weer net zoals het ook in de 1e helft begon.... Dit terwijl de fysiek sterke spelers van SES gelijk er fel tegen aan gaan, waarbij ze al snel uitlopen tot 5-2. Echter halverwege de 2e helft komt de ommekeer en volgt het, (al inmiddels net zo berucht als de " mindere 10 minuten") slotoffensief van DSV. In deze fase zijn "onze jongens" continu op de helft van de tegenstander te vinden, en achterin hebben Stan, Luca en de goed spelende Mika het goed onder controle. Het goede combinatie voetbal voorin van Sjef, Dylano en Marten draait de verdediging van SES helemaal dol, waarbij Sjef heel knap de 5-3 intikt. Het enige wat SES in deze fase hier tegenover kan zetten zijn een paar snelle en gevaarlijke corners. Echter 2x weet Tim door goed uit te lopen erger te voorkomen, en 1x wist Stan met een weergaloze eindsprint en onvoorstelbare "kamikaze actie" de bal nog een keer van de doellijn te halen nadat de rest van de verdedigers en Tim al voorbijgespeeld waren. Toch lukt het SES om uit van de counters de 6-3 te maken, achteraf een belangrijk doelpunt.....

Want zoals genoemd, liet in dit deel van de westrijd DSV goed zien dat je met techniek, overspelen en spelinzicht voetballend verder komt dan met fysieke kracht. Ook de manier en rust waarop Dylano heel koelbloedig 2x wist te scoren dankzij 2 assists van op rechts doorgebroken Marten, waren van zeer hoog niveau, en een echte spits waardig.

Maar ondanks het sterke slot, was ook dit keer de wedstrijd net te kort, (of de eerdere "mindere 10 minuten" te lang) waardoor de verdiende gelijkmaker (of wellicht overwinning...) uitbleef, en opnieuw, net als veel andere wedstrijden in deze competitie, met een klein verschil verloren werd.

De competitie zit er nu op. Na de afsluitende strafschoppenserie bleek dat Stan de meest doeltreffende en meest constante strafschopnemer was geweest over alle wedstrijden heen na de winterstop. Proficiat Stan !

Nu volgen de komende weken nog een paar leuke tournooien, en natuurlijk niet te vergeten, het "D/E" kamp half juni.
Geniet ervan mannen !