De mannen van de JO15-2 stonden vandaag weer voor het eerst op de grasmat na een lange zomerstop.

De wedstrijd wordt door de leiders gezien als de eerste van drie oefenwedstrijden.

Met een tot nog toe tekort aan teamspelers is het voor de JO15-2 nodig om een speler te lenen bij een ander team als er ook maar één afmelding is. Dit heeft veel voeten in de aarde, maar we hopen dat er jongens zijn die alsnog in de JO15-2 willen komen spelen. 12 spelers is echt te weinig. Dit bleek al bij de warming-up.  Meteen geen wisselspelers meer. Gelukkig kon er na intensieve behandeling door de fysio na 20 minuten weer een speler gewisseld worden.


Met een voor de jongens nieuwe tactiek werd er aan de wedstrijd begonnen. Het is de tactiek van de 2 luie spitsen. D.w.z. de spitsen zorgen er de hele wedstrijd voor dat ze niet buitenspel staan en constant voor blijven staan, dus niet terug gaan naar het middenveld en al helemaal niet gaan meeverdedigen. 

De eerste aanval leverde al een grote kans op voor de jongens. Het liep goed af voor de tegenstander maar de toon was gezet en het team kreeg er zin in. De tweedejaars spelers namen het voortouw en de nieuwe jongens werden ook in het spel betrokken het zag er goed uit. Een leuk team zo met elkaar en zoals afgesproken werd er niet op elkaar gepiept, wat voor iedereen het beste is want je doet tenslotte je best.

De jongens kwamen verdiend op voorsprong na een mooie aanval via de rechter kant. De tegenstander uit Boxmeer had nog niet veel laten zien. Na 10 minuten hadden ze via het midden met een gelukje en scoorde met de eerste kans de 1-1.

Pech voor DSV en een goede keeper die ook nog wat geluk had bij Boxmeer, zorgden ervoor dat de eindstand 2-5 werd.

Met de stand van 2-4 kregen de mannen de bal nog over de lijn van Boxmeer, maar er werd niet gevlagd en de scheidsrechter zag het ook niet dus geen aansluittreffer helaas.

Dat er uiteindelijk verloren werd is niet erg het was een goed begin van wat een mooi seizoen gaat worden. Er stond een team op het veld.
 
De Supporter.