Zonder de dollars van rijke oliesjeiks wist de A1 wederom een goede speler vast te leggen. Vince Gerrits versterkt vanaf nu het team van Stef van Asten. Dat ook John Centen weer terug is, is alleen maar goed voor de concurrentie. Vandaag stond in Cuijk de eerste wedstrijd na de winterstop op het programma.

Met een wat minder goede voorbereiding (geen wedstrijden, weinig trainingen), moest DSV vandaag proberen het Cuijk B1 moeilijk te maken. Zij staan op een 2e plaats in de 3e divisie, een geduchte tegenstander dus.
DSV begon voortvarend. Na een wat rommelige situatie was het Dave Suppers die raak wist te schieten: 0-1. DSV was duidelijk niet onder de indruk van Cuijk, en speelde (bij vlagen) heel erg goed voetbal. Terugzakken, dat was waar Stef op hamerde. Hier trokken de groen-witten zich niet veel van aan. Er werd tot op de middenlijn verdedigd, snel druk gezet, goede acties op de (kunstgras)mat gelegd, en vooral de teammentaliteit was uitmuntend.
Helaas werd 1 foutje afgestraft. Nadat de organisatie niet helemaal goed stond, wist de rechtsbuiten van Cuijk Budy te passeren: 1-1. Maar ook met deze tegenslag ging DSV goed om, wat maar eens aangeeft dat het team flink progressie geboekt heeft. Na een goede actie over links was het Joost de Bruin die vanuit de tweede lijn raak wist te kogelen, ruststand 1-2.
In de rust vertelde Stef dat hij erg tevreden was. Duels gingen goed, organisatie stond als een huis en op voorsprong staan tegen zó’n goede tegenstander, beter kon niet. Zijn trots stak hij ook niet onder stoelen of banken, wat de spelers nóg gemotiveerder maakte.
In de tweede helft was het Cuijk dat als eerste scoorde. Met hun specialiteit (balletje rondtikken op hoog tempo), wisten ze de vrijstaande man te vinden die raak schoot. Maar bij DSV had men het gevoel dat er vandaag gewonnen werd. Na een ietwat kansloze aanval strandde de bal bij 3 JVC verdedigers, die elkaar ondersteboven liepen. Dave reageerde attent, stuurde Luuk weg, en deze wist onhoudbaar binnen te knallen: 2-3. Het slotakkoord was aan de erg goed spelende Merijn Jacobs. Na een uittrap van de keeper zette DSV gelijk druk. Merijn kreeg de bal en stiftte met links de bal in de goal: 2-4. De wedstrijd werd zonder verdere problemen uitgespeeld.
Ondertussen is DSV al sinds 20 September ongeslagen. Alleen tegen EVVC werd er gelijkgespeeld, de rest allemaal gewonnen. Als DSV deze vorm in de competitie blijft volhouden, de teammentaliteit en leergierigheid net zo goed blijft, is er niets wat de zomertitel in de weg staat..