Vandaag op 8 Mei 2010, moest het D3 team de laatste wedstrijd van het seizoen voetballen tegen Vianen Vooruit D2. De mannen waren al het hoogst geeindigd op de ranglijst, maar vandaag kon er nog wat aan het doelsaldo gesleuteld worden. Aangezien Peerke en Gideon op vakantie waren mochten Bram en Mike van de E3 vandaag voor het eerst op een groot veld meespelen.

De wedstrijd was nog maar net begonnen toen D3 al tegen een 0-1 achterstand aankeek, toen de bal hard in de kruising werd geschoten achter doelman Mark, die gelijk hierna gewisseld moest worden omdat hij in de warming up al aan zijn knie geblesseerd was geraakt. Nadat Martijn op de paal schoot, duurde het nog tot halverwege de eerste helft voordat er voor het eerst werd gescoord, toen Bram de bal bij een corner bij de eerste paal inkopte. Even later gaf Lars de bal met Jorren mee, die met links de 2-1 voorsprong intikte en vlak voor de rust kon Niels na een lange solo de 3-1 ruststand keihard inschieten.

In de rust werd het advies gegeven om wat meer van afstand te schieten, aangezien er maar een klein keepertje in de goal stond. Nadat Bram de bal vlak na de rust voor de goal gaf, tikte Jorren de bal terug op Lars en zijn schot verdween over de keeper (4-1). Martijn schoot de 5-1 over de keeper na een pass van Bram en een afstandsschot van 23 meter van Lars dat over de keeper ging zorgde voor 6-1. Na een pass van Lars op Niels, zorgde Niels voor de 7-1 en een solo van Lars eindigde in een 8-1 voorsprong. Nadat Jelle de bal aan Martijn meegaf,schoot deze de bal met links via onderkant lat in de goal (9-1) en even later passte hij op Jorren die de 10-1 er in schoot.De verdediging met Mike, Rens, Angelo en Tim was steeds attent bij de spaarzame tegenaanvallen, want op het middenveld werd menig duel door Joris gewonnen en als Vianen tot aan de goal kwam, was gelegenheidskeeper Dennis er steeds op tijd bij. Tim wilde ook graag een keer scoren, maar zijn schot werd door de keeper tegengehouden, maar losgelaten en Martijn was er snel bij om de 11-1 in te tikken en na een pass van Tim zorgde Martijn met een ziedend schot voor de 12-1 eindstand.

Samenvattend een mooi seizoen voor dit D3 team, met 10 goals tegen, de minst gepasseerde verdediging van de poule en 49 treffers bij de tegenstanders in de goal gescoord en 5 punten op de ranglijst voor op de nummer 2, Excellent D2. De leiders waren blij verrast met de groei, die alle spelers dit seizoen hebben laten zien en zeker Angelo en Jelle, Rens en Tim hebben zich in de verdediging als echte spitsenkillers gemannifesteerd.

Na de wedstrijd was er voor alle spelers een grote beker met de tekst ` DSV D3 Kampioen 2010` en werd er samen met de vandaag ook kampioen geworden selectie van DSV D1 op een platte kar een kampioensronde door Sint Anthonis gemaakt. Er volgen binnenkort nog twee toernooitjes en als klap op de vuurpijl wordt het seizoen, met een weekeindje in de Ardennen voor de D3 kampioenen, afgesloten.

De D3 side.