Op deze laatste dag van de competitie kon DSV 5 kampioen worden. Het team dat grotendeels bekend is om zijn deelname aan de jaarlijkse pronkzittingen heeft echter nog meer in hun mars. Op voetbalgebied staat men ook zijn mannetje. Onder de bezielende leiding van voorzitter Jos van Raaij kon de wedstrijd klokslag 10.00 uur aanvangen.

Alvorens het veld werd betreden moest er door een door de D1 geformeerde erehaag worden gelopen. Met zo’n begin heb je al meteen gevoel dat het niet meer mis kan gaan. Het vooraf geplande scenario liep vervolgens ook precies naar wens. Binnen een kwartier werd Swolgense Boys op een onoverbrugbare 2-0 achterstand gezet. Het inmiddels toegestroomde publiek ging er eens goed voor zitten. Het vervolg van de wedstrijd werd echter een gezapig partijtje. Van Swolgense Boys had DSV weinig te duchten maar de mannen zelf waren niet meer vooruit te branden. Waarschijnlijk met de gedachte dat het nog een zware middag zou worden werd er niet al te veel energie meer verspild. Er werden de nodige wisselingen doorgevoerd zodat iedereen deze dag zijn bijdrage kon leveren. Uiteindelijk werd het nog 4-0 en kon men samen met de D1 jeugd in de middencirkel het kampioenschap gaan vieren. Een uitstekende prestatie van deze oudgedienden die misschien wel niet meer zo snel zijn en ook qua lichaamsgewicht de nodige kilo’s mee moeten torsen maar nog wel altijd weten hoe het spelletje gespeeld moet worden. Sommigen vertrouwen iets te veel op hun intelligentie maar dat wordt weer gecompenseerd door de anderen. Kortom een ideale mix van souplesse en taktisch vernuft.

Nadat er in de kantine goed werd gezorgd voor de drank en het eten was het tijd voor de geplande rit met de Sint Tunnisse Paardentram. Deze zat binnen de kortste keren helemaal vol met de kinderen van de voetballers. Het mocht de pret niet drukken want in volle vaart gingen we naar de Noordkant om daar nog het een en ander te nuttigen dat was aangeboden door onze sponsor Wouter Bollen. Onderweg werden we nog ingehaald door de politie die ons wonderbaarlijk genoeg met rust liet aangezien de situatie door de acties van enkele personen niet geheel verkeersveilig was. De kinderen zijn gelukkig niet in gevaar geweest.

Na het vertrek bij Harrie H. werd het kampioensfeest nog vrolijk voortgezet. Ten tijde van het verschijnen van dit artikel was nog niet bekend of iedereen heelhuids is thuisgekomen. Wij houden u hiervan op de hoogte.
Al met al weer een geweldige dag voor de DSV 5 mannen

Een nuchtere DSV 5 voetballer