OTTERSUM –  Vandaag stond de topper tussen DSV E1 en RKOSV Achates E1 op het programma. Met veel inzet en prima voetbal lieten de groenwitten zien niet voor niets bovenaan te staan. In een spannende wedstrijd werd de Ottersumse ploeg met 2-3 verslagen.
 
In tegenstelling tot de wedstrijd van afgelopen week tegen Juliana Mill E1 zette DSV E1 vandaag –zaterdag 8 november – tegen RKOSV Achates E1 direct veel druk richting de tegenstander. Daarmee lieten de DSV’ers zien absoluut voor de titel te willen gaan en klaar te zijn voor een stapje hoger. Met prachtige passes wisten de middenvelders Kyan en Niels elkaar goed te vinden terwijl de spitsen Floris en Gijs[B] voortdurend op de bal bleven jagen en daarmee de tegenstander uit Ottersum handenvol werk bezorgden.  Het eerste gevaar kwam echter van achteruit waar linksback Bosc na een prachtige solo zijn inzet tegen de paal zag belanden. Achates kwam er in deze fase nauwelijks aan te pas, maar toch moest DSV tot de achttiende minuut wachten voordat Gijs[B] de score opende. De defensie van Achates bleek erg onzeker wat door de goed oplettende Kyan keihard werd afgestraft: 0-2. In de DSV-defensie met Bosc, Luuk, Tycho en Tymo werden stevige duels uitgevochten, maar – samen met de zeer goed keepende Gijs[V] – kwamen de groenwitten nauwelijks in gevaar.
 
In de tweede helft kwam Achates fel uit de startblokken. Het team vocht voor de laatste kansen om aansluiting te houden met de Sinttunnisse koploper. Toch waren ook nu de beste kansen voor DSV waar Floris binnen enkele minuten een inzet net naast zag gaan en een schot op goal op de paal zag belanden.  Achates drong echter sterk aan en wist de aansluitingstreffer binnen te schieten. De DSV-kanjers lieten zich echter niet uit het veld slaan en bleven prima voetballen. Met een geweldige steekbal wist Niels spits Gijs[B] te bereiken die – nadat hij de bal erg goed afschermde – de bal hard binnenschoot. Een verdiende 1-3 voorsprong. Ook na deze goal bleef Achates aandringen, maar de DSV-defensie bleef overeind. Mede dankzij diverse fantastische reddingen van keeper Gijs[V]. Het was uiteindelijk de scheidsrechter die de DSV’ers nog onder druk wist te zetten door een onterechte penalty toe te kennen aan de thuisploeg. Met een geplaatst schot kwam Achates terug tot 2-3. Met hard werken en het nodige ‘bikkelwerk’ van Bosc bleef de Sinttunnisse ploeg echter overeind. Ondanks dat de scheidsrechter nog bijna vijf minuten extra tijd erbij wist te tellen kwam DSV niet meer in de problemen. De ploeg won dik verdiend met 2-3.
 
Met deze winst blijft DSV E1 ongeslagen koploper in de competitie. Het team heeft nog twee punten nodig om het kampioenschap binnen te slepen, maar uiteraard gaan de groenwitten voor een ongeslagen status. Volgende week kan het kampioenschap definitief worden binnengesleept tijdens de thuiswedstrijd tegen nummer vier van de competitie Hapse Boys E1. Deze wedstrijd begint om 10.15 uur op sportpark De Laan.
 
[ s t a t i s t i e k e n ]
RKOSV Achates E1 – DSV E1: 2-3 [0-2]
18. Gijs[B] 0-1, 20. Kyan 0-2,  32. Achates 1-2, 35. Gijs[B] 1-3, 45. Achates 2-3
DSV E1: Tymo Arts, Gijs Beckers, Bosc Rinkes, Tycho Cornelissen, Luuk van Sambeek, Floris Verouden, Gijs Verstegen, Niels Vijverstra [C], Kyan Wijnhoven
 
[ c o m p e t i t i e s t a n d ]
1. DSV E1 [6 wedstrijden – 18 punten – saldo +31]
2. UDI‘19 E3 [6 wedstrijden – 13 punten – saldo +16]
3. RKOSV Achates E1 [6 wedstrijden – 12 punten – saldo +13]
9. Milsbeek E1 [5 wedstrijden – 0 punten – saldo -25]