Sint Anthonis – DSV delfde met 2-6 het onderspit in de bekerwedstrijd tegen Excellent. De nederlaag was niet geflatteerd.

Door Arie Cornelissen
 
Rick van Koulil bracht Excellent al in de achtste minuut uit een counter aan de leiding. De Oploose derdeklasser loerde op foutjes van de tegenstander. Met snelle overnames werd Excellent enkele keren gevaarlijk. DSV probeerde in die fase tot goede aanvalsopzetten te komen, maar het ontbrak aan secuurheid. De gelijkmaker in de 42ste minuut van Stijn van den Broek uit een vrije trap van Lars Veldpaus kwam vrij onverwacht. Een minuut later nam de Sinttunnisse ploeg zelfs de leiding nadat Lars Veldpaus een weergaloze solo van Jesper Brans verzilverde (2-1).

Het geschrokken Excellent maakte in de tweede helft korte metten met DSV. Rick van Koulil, Frans Cuppers en twee keer Roel Verberk troffen doel. Excellent was sneller en effectiever. Steviger  in de duels ook. De Oploonaren werden af en toe geholpen door DSV dat vooral in de as te vaak de poort open zette. De formatie van Steef Peters kon het kwaliteitsverschil niet met andere middelen compenseren, waardoor het terecht kopje onder ging.

De komende weken speelt DSV in de poule van vier ploegen nog twee wedstrijden: 10 september tegen Merselo (uit) en 17 september tegen Fiducia (thuis).