Een flinke kater. Dat was het gevoel dat iedereen overhield aan de wedstrijd tegen Bruheze JO17-1 uit Brouwhuis. Wéér geen resultaat tegen een gelijkwaardige tegenstander.

Na een kleine onderbreking van een week mochten we weer aan de bak op een zonnige zaterdag middag. Vanuit een goede organisatie probeerde DSV de tegenstander aan te pakken. Dat viel in het eerste gedeelte van de wedstrijd niet mee. Nadat Sjoerd Nabuurs na een paar minuten de keeper met een schot vanaf links getest had, viel DSV terug. Omdat beide teams zich gedisciplineerd aan hun taken hielden, speelde de strijd zich voornamelijk op het middenveld af en ontstonden er nauwelijks kansen. DSV had het moeilijk, met name omdat de ploeg wat matjes speelde en nogal eens een duel verloor. Pas aan het einde van de eerste helft werd het spel van onze jongens beter. Sem van den Bogaard testte de keeper nog een keer van afstand, maar die liet zich niet verassen. In de 38e minuut werd de wedstijd opengebroken. Een prachtige steekbal van Mika Broeders zette Jesse van der Heijden vrij voor de keeper en die faalde niet: 1-0. Een mooie stand om te gaan rusten.

Na rust pakte DSV de opgaande lijn weer op. Met Juul Jansen op het middenveld voor de geblesseerde Youp Willems kregen we daar wat meer controle. De tweede goal viel in de 49e minuut. Sem passeerde op links een 2-tal tegenstanders en gaf een strakke voorzet met zijn linker. Jesse hoefde de bal maar met zijn hoofd binnen te lopen: 2-0. De wedstrijd leek daarmee gelopen omdat Bruheze tot op dat moment niet of nauwelijks gevaarlijk was geweest. Maar net zoals PSV het weekend daarvoor al liet zien, kan een voetbalwedstrijd zomaar kantelen. Een paar minuten na de treffer van DSV zorgde een fout achterin ervoor dat de mannen uit Brouwhuis weer geloof kregen (2-1). Bruheze begon daarna aan te dringen, DSV probeerde met het inbrengen van Song van Benthum (Sjoerd Nabuurs) voorin wat meer druk uit te oefenen. Helaas hielp dat niet. De DSV- verdediging greep slap in na een corner van Bruheze en van dichtbij werd de gelijkmaker binnen gewerkt. Daarna kwam de wedstrijd weer in evenwicht en leken beide partijen tevreden met een gelijkspel. Tot de 82e minuut. Op het middenveld werd balverlies geleden en een Bruheze-aanvaller profiteerde dankbaar. Er restte DSV niet veel meer dan alles op de aanval te gooien. Vanuit de verdediging werd Bram Goossens naar voren gestuurd en met lange ballen probeerde DSV nog wat te forceren. Echt veel kansen leverde dat niet op.  

Zo werd er opnieuw een nederlaag geleden, deze keer onnodig. Bruheze was af en toe feller, DSV oogde soms te mat. Wil je in deze fysiek sterke eerste klasse punten pakken, dan moet er gestreden worden en daar heeft DSV nog wat te leren.

Maandag 16 april gaan we inhalen tegen Blerick JO17-1. Een mogelijkheid om deze kater meteen weg te spelen!

38’          1-0         Jesse van der Heijden
49’          2-0         Jesse van der Heijden
52’          2-1
61’          2-2
82’          2-3

Opstelling:
Rens Peeters, Koen Thijssen, Bram Goossens, Roel Adam, Mees Willems, Sem van den Bogaard, Youp Willems (46’ Juul Jansen), Mika Broeders, Jesse van der Heijden, Piet van den Berg, Sjoerd Nabuurs (60’ Song van Benthum)