Wellerlooi – DSV had een flitsende beginfase, waarin de ploeg een overtuigende voorspong nam. Daarna liep de energietank leeg en vervielen de groen-witten noodgedwongen in werkvoetbal. Resia wilde wel, maar kon niets afdwingen om DSV écht in gevaar te brengen (2-5).

[door Arie Cornelissen]
Jarvi Jansen en Stijn van den Broek zorgden voor de eerste twee kansen direct na de aftrap. In de zesde minuut was Stijn de aangever, twee minuten later was Jarvi de passer. Beide mogelijkheden werden niet benut, maar de start van DSV was overtuigend. Even later was het wel raak. Stopper Jesper Brans gaf een pass op de middenas. Spits Stijn van den Broek gebruikte slim zijn lichaam waardoor de bal op snelheid bleef. De blonde spits rondde af met een fantastische lob over de uitkomende doelman Roy Elbers (1-0). Overal vond DSV in die fase de ruimte. Resia leek het overzicht kwijt. De schoonheid van het tweede doelpunt kon concurreren met het eerste. Jarvi Jansen opende cross op Rik Groot. De ijverige technicus gaf de bal strak voor en de doorgelopen Jarvi Jansen kopte snoeihard (á la Dick Nanninga) hoog in het doel (2-0). Resia sputterde tegen met een gevaarlijke dwarrelbal en een bijna-intikker net voorlangs. ‘Dichter op de tegenstander’, riep coach Steef Peters toen hij zag dat Resia zich in de wedstrijd knokte. Zijn  ploeg leek het op te pikken, maar had een slordige terugspeelbal van de Wellerlooinaren nodig voor het derde doelpunt. Stijn van den Broek verschalkte de keeper met een kapbeweging (0-3). Vlak voor rust moest doelman Bono Barten gestrekt om een ongelukkige terugspeelbal van Laurens Willems uit de goal te houden. De daaropvolgende vrije trap op de 5 meterlijn werd door Resia verzilverd (Ruud Jacobs, 1-3). Nog voor rust liet het effectieve duo ‘Jarvi-Stijn’ de supporters alsnog gerust naar de kantine gaan. Bij een balovername bediende Jarvi Stijn op maat (1-4).

Resia was ondanks de grote achterstand niet geknakt. De ploeg bleef geloven in een goede afloop. DSV raakte vermoeid, won bijna geen duel meer. De 2-4 in de 49ste minuut viel dan ook niet uit het niets. Bono Barten was kansloos op de schuiver van Danny Frederix nadat hij vrij kon aanleggen. In dezelfde minuut had Resia de marge bijna verkleind tot één goal, maar aanvoerder  Ruud Jacobs trof de lat. In het laatste halfuur konden beide ploegen het spel niet maken. Resia bleef volharden in lange ballen en DSV had de kracht niet meer om goed positiespel te spelen. De groen-witten kregen nog twee halve kansen, maar pas in de slotseconde wist de ploeg pas het net weer te vinden. Rio Groot gaf een perfecte voorzet die door Joppe van den Heuvel met een laatste krachtinspanning zwevend werd binnengekopt (2-5).
 

 
Man of the Match!
De 17-jarige Stijn van den Broek was met zijn drie goals het meest opvallend. Het gemak waarmee hij kansen benut is opvallend en zijn lob was van 24-karaats kwaliteit. Joppe van den Heuvel speelde in de eerste helft sterk: met zijn vaak directe passing stond hij vaak aan het begin van een nieuwe aanval. In de tweede helft viel DSV ver terug, het ‘energie-verval’ was opvallend. De ervaren Laurens Willems onderscheidde zich in de eindfase met eenvoudige, zuivere passing wat de rust in de ploeg ten goede kwam.
 

Opstelling DSV
Bono Barten, Sjors Cornelissen (79. Mattee van Benthum), Jesper Brans (62. Jochem Koopmans), Laurens Willems, Piet Lamers, Rens Peters, Rik Groot, Rio Groot, Stijn van den Broek, Joppe van den Heuvel en Jarvi Jansen (87. Ton Verhoeven).
 
Uitslagen DSV 1 – seizoen 2016 - 2017
DSV 1 - Ysselsteyn 1 1-1
EWC'46 1 - DSV 1 4-2
DEV-Arcen 1 - DSV 1 1-4
DSV 1 - Leunen 1 2-1
DSV 1  -RESIA 1 2-2
Montagnards 1  -DSV 1 0-1
DSV 1 - Olympia'18 1 1-0
SVEB 1 - DSV 1 1-5
Melderslo 1 - DSV 1 1-2
DSV 1 - RKOSV Achates 1 2-1
DSV 1 - Meterik 1 2-3
Oostrum 1 - DSV 1 2-0
Ysselsteyn - DSV 1 0-0
DSV 1 - EWC'46 1 1-1
DSV 1 - DEV Arcen 1 8-2
Leunen 1 - DSV 1 1-0
DSV 1 - Montagnards 1 2-1
RESIA 1 - DSV 1 2-5