Zo eindigde het artikeltje afgelopen week. Het dus ……………stond natuurlijk voor weer een klinkende overwinning tegen de gedoodverfde degradatie kandidaat, zoals de spelers van de Boys zelf riepen langs de lijn vandaag.

De eerste helft verliep met de wind in de rug redelijk simpel voor ons team. Kans op kans kregen we, de corners waren in het begin te hoog, maar werden steeds gevaarlijker. Onze kopsterke mannen Jeroen en Noud wisten er geregeld hun robuuste koppies tegen te krijgen en gevaar te stichten. Noud is erg scherp de afgelopen weekends en scoorde ook vandaag 2 echte Wellen goals. Het hadden er wel meer moeten zijn vandaag, maar we zullen het hem niet euvel duiden. Frank deed vandaag ook een duit in het zakje van de doelpuntenreeks en scoorde nog voor de rust. De rust ging in met een 3-0 voorsprong.

Rectificatie: vorige week werd abusievelijk een doelpunt toegekend aan Frank, dit moest Michael zijn! Bij deze!

Mark van Erp ging in de rust als een speer naar huis om daar voor “vroedman” te spelen bij de veestapel. Hij was iets te laat terug om te beginnen in de tweede helft. Ik ben vergeten hem te vragen wat het is geworden trouwens!

De reservebank vandaag was in vergelijking met vorige week erg mager, wel sterk leek in het begin, maar zakte verderop in de wedstrijd steeds verder door zijn poten. De blessure gevallen stapelde zich in de 2e helft snel op en de coach werd genoodzaakt om geblesseerde spelers steeds weer opnieuw in te brengen, bij gebrek aan fittere krachten.

Onze vlagger vandaag was ondanks een kaakoperatie goed in vorm. Zo goed zelfs dat zijn schoenen strikken werd verzorgd door een van de lieftallige dames langs de kant. Overigens waren daar meer dames die bezig waren met verkleedpartijen!

De tweede helft werd veel moeilijker zoals verwacht. De tegenstander had de wind mee en bracht zijn sterkste spelers in het veld. Er werd geschoten vanuit alle hoeken. Dat leverde dan ook enkele knappe tegengoals op. Gevolg was dat na een half uur spelen de stand gelijk was, nl. 3-3. Mark van Erp kon de sterke en snelle nr 10 van de Boys af en toe niet stoppen helaas. En ook onze sterk spelende Jeroen, als interim laatste man vandaag, was niet steeds bestand tegen het opportunisme van deze nr. 10.

Echter onze tactiek had gewerkt. De tegenstander het idee geven dat ze konden winnen, ze uit laten razen en dan aan het einde zelf toeslaan. Twee treffers in de laatste tien minuten van onze linkspootjes, Erik en Koen, bezorgde ons terecht de drie punten: 5-3.

Ook nu hadden diverse spelers van ons uitgespeelde en riante kansen, echter de wind, het vizier en scheve voeten, kapotte schoenen, enz. hielpen wonderschone kansen om zeep. Een mooie goal van Michael werd wegens buitenspel afgekeurd door de overigens goed leidende scheidsrechter van vandaag. De overtredingen die onze tegenstanders nodig hadden om onze spelers het scoren te beletten, leidde tot het wegsturen van een speler voor 5 minuten. Een professionele overtreding bij de cornervlag tegen het einde van de wedstrijd leverde een kermende spits Noud op, die de toneelschool wel kon hebben gevolgd.

Ondanks blessures van Koen, Patrick, Bart en Mark, wisten we deze pot toch winnend af te sluiten.

Peter had zich vandaag verheugd op een positie in de spits, maar door spelersgebrek is dat er niet van gekomen. In de tweede helft vielen zijn rushes mee naar voren wel op. En Sven heeft zich de opbouwende kritiek van de afgelopen week ter harte genomen en kreeg meer bruikbare ballen dan ooit tevoren. Op het hoofdveld spelen met gebruik van het scorebord en dan ook nog winnen, het kan niet op!

Heren proficiat. Nog 7 wedstrijden te gaan, dat beloofd nog wat.