Zondagmorgen 12 december. Op een tijdstip waarop alleen de F-pupillen vertrekken verzamelt de oude garde van DSV zich bij de poort van de Laan. Uit naar HVCH in Heesch waar de wedstrijden gelukkig doorgaan en zelfs de prachtige kantine gewoon open is.

We zijn met 13 vanmorgen maar zonder de noodzakelijke donderavond-training met 3e helft en vaste linksbacks JS en RVDA weten we vooraf al dat een lastig potje wordt vandaag.

Op een kletsnat veld komen we, met Sjoerd en Peter als reserves, vooral voetballend tekort tegen de prima combinerende tegenstander. We werken hard maar ontberen voetbalvernuft om het Heesch echt lastig te maken. De balvastheid, rust aan de bal en het overzicht van de centrale middenvelder en spits maken het verschil. We hebben veel balbezit maar lopen als postbodes met de bal aan de voet het halve veld over waardoor verzorgd voetbal heel lastig is. Halverwege de 1e helft komen we 1-0 achter via een penalty die makkelijk gegeven wordt als Rien de bal op het lichaam (en een heel kleine beetje arm) krijgt. Vlak voor rust beleven we het hoogtepunt van de wedstrijd. Rien zorgt met een onvervalste Ijshockey-bodycheck voor de nodige commotie. Hij moet tijdelijk het veld verlaten met een gele kaart waarna Fred noodgedwongen de laatste linie komt ondersteunen.

Direct na rust krijgen we de genadeklap. We geven Heesch de 2-0 cadeau na onnodig balverlies in de opbouw. De 3-0 die ook nog valt wordt betwist maar Johan houdt zijn vlag resoluut omlaag. “t was gin buutenspel’  Vlak voor het einde van de wedstrijd wordt Sjoerd aangetikt in de 16 en scoort Fred feilloos de eretreffer via een strafschop. We kunnen prima leven met de uitslag en de tosti's, worstenbroodjes en Bavaria smaken uitstekend na de wedstrijd. 

Nieuwe blessures bij Gaby en Helm geven aan dat we wel toe zijn aan de winterstop. De oude gewrichten beginnen te piepen en te kraken….
Volgende week nog één potje op De Laan tegen MOSA uit Oijen en dan kunnen we ons rustig opladen voor de tweede helft van het seizoen. 
 
35+ wenst iedereen hele fijne kerstdagen en alvast een goeie start van 2022!