DSV, dat vorige een wat matige indruk maakte maar wel won, speelde vandaag tegen NLC’03 uit Lith. Vorig jaar 2 kampioenskandidaten, al was daar bij Lith dit keer niet veel van te zien.

DSV begon flitsend, binnen 5 minuten stond het al 0-2. Na 40 seconden was het Alwin die na een pass van Merijn de bal met een lob binnenwerkte. DSV startte lekker fel en speelde agressief spel op de helft van NLC. Dit werd beloond met een goal van Ton. Na goed doorjagen van Dennis Verhoeven schoot Ton de bal in de verre hoek. NLC kon niet echt gevaarlijk worden, mede doordat DSV bijna al haar duels won. In de 36e minuut was het opnieuw Alwin, die na een prachtige aanval en een goede actie van Ton voorlangs kruiste en beheerst de 0-3 binnenschoot. DSV kwam verder in de eerste helft niet in de problemen.
In de rust trok Len zijn pastoors outfit aan, door met een mooie en goede toespraak de groep te waarschuwen voor onderschatting. Blijf de duels winnen en laat hun niet in hun spel komen door een snelle goal te maken.
En juist dat laatste gebeurde ook in de 2e helft. In de 62 minuut kon een speler van NLC vogelvrij inkoppen na een corner. NLC ging, onder aanvoering van grens- en scheidsrechter, opzoek naar de aansluitingstreffer. Op een gegeven moment, terwijl er niets aan de hand was, legde de scheids de bal op de stip. Gijs zat wel in de goede hoek maar wist de bal niet te keren. Zo stond er, met nog een kwartier te spelen, een 2-3 tussenstand op het scorebord. Guus kon allen op de keeper af, maar was het niet de grens die vlagde. Veel spelers zaten er zichtbaar doorheen, maar kregen vanwege het sterke collectieve spel alsnog een beloning. Guus scoorde in de 94e minuut de 4-2 na een vrije trap, en wist ook nog eens in de 99e(!) minuut raak te schieten na een zeer fraaie inviduele actie.

Zo klimt DSV van plaats 6 naar 3, en kan het bij een overwinning volgende week zelfs de koppositie pakken, mits EVVC en Estria gelijkspelen.

Stand DSV A1:

1. EVVC 3-9. Saldo +14
2. Estria 3-9. Saldo +11
3. DSV 3-7. Saldo +5
4. HVCH 3-6. Saldo +4
5. Achates 3-6. Saldo +3