Afgelopen dinsdag las ik de Maasdriehoek/Boxmeerse Krant en wat schetste mijn verbazing "Rühl naar Volharding".

Ik dacht dat kan toch niet waar zijn, vorig jaar spits Stijn van den Broek en nu Luuk Rühl. 
Had nooit gedacht dat Luuk zo ambitieus was om hoger op te gaan voetballen. Luuk vond het wel gezellig pilsje een sigaretje en hij hield wel van een feestje.

Enkele jaren geleden ging Luuk in een lager team spelen nadat hij enkele jaren in het eerste van DSV gespeeld had.
Twee jaar terug had hij de de motivatie hervonden om weer in het eerste van DSV te gaan voetballen en dat was ook nodig. Stijn van den Broek werd uit de wedstrijd geschopt in de bekerwedstrijd tegen Excellent.
Luuk werd zijn vervanger en dat deed hij niet onverdienstelijk. Met zijn typische manier van voetballen, kop naar beneden en met de bal aan de voet ging hij in sneltrein vaart op weg naar de goal van de tegenstander. Hij wist zo menig doelpunt te maken.
Als een verdediger hem de bal afnam liet hij het er niet bij zitten en ging hij er achteraan om te bal te heroveren. Die verdediger werd gek hij kwam Luuk soms wel drie keer tegen en vanuit het niets waa hij daar weer ineens. Hij was ontiegelijk snel en gaf nooit op.

Hij was een geweldig object voor mij. Ik had ook altijd een heleboel actiefoto's van hem. Bal aan de voet en gaan met die banaan. Ik had alle tijd om de camera op hem te richten want hij was zeer balvast en met wat gerommel kwam hij er toch meestel wel uit.

Luuk ik hoop dat je ook succes hebt in Vierlingsbeek bij Volharding maar als het daar niet  bevalt je bent altijd weer welkom bij DSV. 

ScootShoot Fotografie