DSV en Gassel speelden op sportpark “De Laan” vooral in de eerste helft een lusteloze partij voetbal. Op en om het veld genoot iedereen blijkbaar van de zon, maar niet van de wedstrijd. Na een kwartier spelen kopte Ramon van de Venne van de gasten keihard op de lat, terwijl de thuisclub toch meer kansen kreeg. De beide keepers hoefden echter nauwelijks in actie te komen en het verwonderde dan ook niemand dat er om kwart over drie nog niet gescoord was.
Met Sebastiao voor Marc Willems startte DSV de tweede helft aanvallend en trok Gassel zich terug, loerend op de counter.
Trainer Jan Schaap van DSV hoopte met het inbrengen van Stijn Fleuren en Rodney Michiels
nog meer druk te kunnen zetten, maar het veldspel van DSV bleef ver onder de maat en Gassel was zeker niet de mindere.
Achterin was er voldoende zekerheid, voorin liepen alle aanvallen vast.
Ook de afstandsschoten brachten Gassel-doelman Jordy Hubers niet in verlegenheid.
Geleidelijk aan nam de druk op het doel van Gassel wat toe en de fraaie kopbal van Rob Brienen was daar een uitvloeisel van.
Diezelfde Brienen kroop in de tachtigste minuut voor zijn man om een voorzet van Jeroen Peeters met de punt van zijn linkerschoen in het doel te werken: 1-0.
Een doelpunt uit het niets, maar opluchting bij DSV.
De gasten zetten nu alles op de aanval en Sebastiao kreeg daardoor zoveel ruimte dat hij alleen op de doelman af mocht en het duel besliste door van dichtbij keihard uit te halen: 2-0.
Ondanks het feit dat veel spelers onder de maat presteerden deze zondagmiddag toch drie punten voor DSV.

Dinsdag a.s. speelt DSV om 20.00 uur in Cuijk, op kunstgras, tegen een combinatieteam van de hoofdklasser.