Sint Anthonis – DSV heeft dit seizoen het vizier nog niet op scherp staan. Ook in de wedstrijd tegen Achilles Reek kostte dat de overwinning (1-2).

[door Arie Cornelissen]

In de zesde minuut had spits Luuk Rühl de openingstreffer al op de schoen: met een solo bracht hij zichzelf mooi vrij voor de keeper, maar lepelde de bal over.  Aan de overzijde leek even later de handige Romano Oomen te gaan vuren, maar een DSV-verdediger voorkwam dit vakkundig.
In de 20e minuut kreeg de thuisploeg de tweede goede doelkans. Hein Vloet bracht Rik Groot in stelling, die vervolgens de bal op maat gaf aan de instormende Luuk Rühl. Doelman Rob Linders redde.

Bam!

Direct daarna was het wél raak. Luuk Rühl koos de diepte toen Lars Veldpaus indribbelde. Luuk trok een verdediger mee. Jesper Brans profiteerde van de ruimte, kreeg de bal van Lars Veldpaus en joeg de bal in de touwen (1-0). Bam!
Het eerste schot op goal van Achilles Reek kwam na 33 minuten spelen, maar bleek achteraf een voor-waarschuwing.

Direct na rust kropen de Reekenaren meer uit hun schulp. Mattee van Benthum greep in de eerste minuut goed in, zodat de actie van Aaron van Bakel niet tot gevaar leidde. Maar effe later leek de gelijkmaker eraan te komen. Luuk Janssen gaf strak voor op Romano Oomen, die de bal voor het binnenkoppen had, maar tóch miste. De Reekenaren waren direct daarna wel succesvol. DSV liet zich verrassen met een boogbal over de verdediging, waarna Bas Linders vrij bal eenvoudig kon afronden (1-1).  

Weinig beleving

DSV speelde met weinig beleving. Onderlinge coaching ontbrak nagenoeg. Zonder goed spel behielden de groen-witten  toch een veldoverwicht. Zeker na de invalbeurt van Joppe van den Heuvel kwam er meer spirit. Amper in het veld tesste Joppe de doelman en even later ontstonden er na zijn individuele actie drie schietkansen.   Zonder resultaat. Net als vorige week tegen SES werd één speldenprik direct fataal voor DSV.  Een kopduel uit een corner werd door Achilles gewonnen. De bal ging via de rug van Romano Oomen het doel in. De Sinttunnisse ploeg kwam daardoor onnodig  op een 1-2 achterstand. Toch hadden de groen-witten nog twee kansen om een gelijkspel binnen te slepen. Luuk Rühl schoot op de paal en ook Jarvi Jansen kon de bal niet tegen de touwen krijgen. Na het laatste fluitsignaal likte DSV haar wonden. De nederlaag had de thuisploeg aan zichzelf te wijten. Het heilige vuur ontbrak.
 

Amusementswaarde van de wedstrijd 5

Man of the match!

Bij DSV kwam niemand voor deze ere-titel in aanmerking.

Opstelling DSV 

Rens van Tienen, Lars Willems, Mattee van Benthum, Pieter Bongarts , Teun Vloet (62. Joppe van den Heuvel), Rik Groot, Hein Vloet, Rens Peters, Jesper Brans (51. Jarvi Jansen),  Luuk Rühl en Lars Veldpaus

Foto's van de wedstrijd DSV 1 - Achilles Reek 1 zijn te zien op www.scootshootfotografie.nl

Scoreverloop

21. 1-0 Jesper Brans  
51. 1-1   Bas Linders
80. 1-2   Romano Oomen

Competitie-overzicht

22.09.2019 DSV - SCMH 2-3
29.09.2019 VIOS'38 - DSV 1-3
06.10.2019 SES - DSV 2-2
13.10.2019 DSV - Achilles Reek 1-2
20.10.2019 SCV'58 - DSV  
27.10.2019 DSV - Festilent  
03.11.2019 Juliana Mill - DSV