DSV moest zaterdag optreden tegen Wittenhorst C1. Wittenhorst C1 is vorig jaar gedegradeerd uit de hoofdklasse. Ze wisten geen enkel punt te halen. Maar Wittenhorst D1 is vorig jaar kampioen geworden in de 1e klasse. Een mix van deze teams vormde de tegenstander van vandaag die bijna helemaal compleet was. DSV miste vier spelers: Willem, Pieter, Sjors en Rio. Ook had een aantal C1-spelers de afgelopen week niet getraind vanwege vakantie. Met 4 spelers van de C2 in de basis gingen we de wedstrijd in. DSV begon matig aan de wedstrijd en liet Wittenhorst veel voetballen. Sommigen hadden moeite hun positie te houden en daaruit kwamen veel kansen voor Wittenhorst. Na een van richting veranderd schot, was het 0-1. Al snel later kwam de 0-2. DSV moest duidelijk een tandje bij schakelen. Veel duels werden verloren en we lieten onze man vaak lopen. Hierdoor gingen we de rust in met een 0-4 achterstand.
In de kleedkamer werd duidelijk gemaakt dat we niet alleen de bal moesten volgen, maar ook de man. Dit werd in de tweede helft gelukkig beter gedaan. Het werd ook duidelijk dat Wittenhorst meer ging inzakken en ons liet komen. Snel na rust volgde de 1-4, na het goed ruimte maken van Paul en Christoffel kon Jesper de actie maken en scoren. De speler raakte bij het doelpunt geblesseerd en Jesper kreeg onterecht 5 minuten. Toch raar als het doelpunt dan toch telt?! Maar de wedstrijd ging verder. DSV de aanval niet vasthouden en Wittenhorst kwam er vaak goed uit. De omschakeling van balbezit naar balverlies was ook nog niet al te best. Ook hierdoor kwamen kansen voor Wittenhorst. Ze werden mooi afgemaakt en toch wel een terechte eindstand van 1-6. Een leerzame wedstrijd voor de spelers, wat ook de bedoeling was. DSV C1 miste toch wel 4 belangrijke spelers. Maar toch is er nog een hoop te trainen. Op naar de volgende oefenwedstrijd tegen Hapse Boys C1, waarschijnlijk een iets mindere ploeg dan Wittenhorst C1. Maar toch volle bak natuurlijk.

Opstelling DSV C1:
Bono Barten, Max van den Heuvel, Gijs Kwaks, Lars Barten, Niels Schepers, Melvin van Wijk, Jesper Brans, Jort Willems, Gijs Daverveld, Christoffel Dawud, Jarvi Jansen

Wisselspelers:
Stan van Lanen, Frank Hermens, Nick Cornelissen, Paul van Tankeren

Doelpunt DSV C1:
Jesper Brans