Vandaag stond voor de meiden van MC1 de eerste competitie wedstrijd van 2009 op het programma. De tegenstander was JVC Cuijk MC1. Het was een mooie zonnige zaterdag en ideaal weer om te voetballen. Na de teleurstellende oefenwedstrijd van 1 week daarvoor en een goede trainingsweek begonnen wij aan de wedstrijd op sportpark de Laan.

Omdat er wat afwezigen waren was het klein beetje puzzelen met de opstelling maar uiteindelijk kwam daar een erg sterke formatie uit naar voren. Na een uitstekende warming-up en een peptalk van de leiding ging de wedstrijd van start. Mar al na 10 minuten kwamen we met de schrik vrij toen een speelster van JVC vrij voor Loes kwam te staan maar niet wist te scoren door goed keeperswerk van onze keepster Loes. Daarna was iedereen goed wakker en werk er goed gevoetbald, flink gestreden maar echte kansen leverde het nog niet op. Wel was het duidelijk wat de het team wilde en dat was maar 1 ding, winnen. DSV was ook de beter spelende ploeg van de 1e helft, maar toch gingen we met een 0-0 de rust in.

Tijdens de rust werd iedereen nogmaals goed op scherp gezet door de leiding en werd de tactiek iets aangepast door een aantal wissels en i.p.v. 2 spitsen gingen we nu door met 3 spitsen omdat we de overwinning al konden ruiken. We begonnen de 2e helft ook waar we de 1e helft geëindigd waren, namelijk strijdlustig, en goedvoetballend. Dit leverde al snel een kans op voor het doel van JVC, na goed doorzetten van onze middenvelders kwam de bal uit bij Fabienne, deze gaf de bal hard voor en plots stond Eline vrij voor de keepster, helaas schrok ze van de kans en kon daardoor de bal niet goed aanraken zodat er gescoord werd , maar nu was het een achterbal. Met nog 5 minuten te gaan dacht iedereen hier weg te gaan met een gelijkspel maar na een klein foutje van Anne, die schrok dat haar tegenstander al zo dicht bij haar was, dat zij de bal verloor en meteen gescoord werd, 0-1 stond er nu op het scorebord. Hierna kon DSV niet meer wat ze daarvoor deden en konden helaas ook niet meer tegen scoren. Waar DSV nu veel te weinig kreeg was de leiding toch uitermate trots op de ploeg. Als de ploeg zo blijft spelen is het voor iedere tegenstander in onze poel een geduchte tegenstander. Nou Volgende week VCO op het programma, nieuw begin en dus nieuwe kansen

Leiding MC1