In een wedstrijd met 2 gezichten vecht DSV 35+ 1 vandaag om de aansluiting bij de topklasseringen in de 1e klasse. 

HVCH is de opponent en dat is voor ons oude elftal een lastig te nemen horde gebleken afgelopen jaren. We zien een aantal nieuwe gezichten aan de aftrap staan en de meeste nieuwelingen hebben nog haar en behalve dat zien ze er tamelijk afgetraind uit. We hebben nog een probleem! Een man of 6, 7 in de onze basis heeft héél diep in het glaasje gekeken op feestjes in t Leker en Wanroij. 

Met de uitstekend (op 1 klein missertje na) leidende Remco bakken we er in de 1e helft weinig van. We komen de middenlijn nauwelijks over en onze eigen alcoholdamp werk verlammend op ons spel. Toch houden we Heesch lang van onze goal en wordt er niets weggegeven. Peer en Helm hebben ’s morgens 1000mg paracetamol geslikt en lijken daardoor in het centrum van de verdediging geen last te hebben van de nachtelijke festiviteiten. Het gevaar van Heesche zijde komt vooral over de linkerkant en Jeroen heeft het lastig tegen de slimme buitenspeler en deze scoort in de 34e minuut dan ook de terechte 0-1.

Met 3  invallers, Ron, Jos en Sjoerd, starten we frisser aan de tweede helft. We voetballen nu wel op de helft van de tegenstander en bij de eerste de beste uitbraak maakt Sjoerd uitstekend gebruikt van zijn snelheid. Waar hij in de eerste seizoenshelft vaak te snel afdrukte, wacht hij tegenwoordig geduldig op het juiste moment en laat de keeper kansloos. 1-1! Sjoerd is ook betrokken bij de 2-1. Met een een harde schuiver vanaf links stelt hij, de altijd op goals loerende, Jos in staat de bal bij de tweede paal binnen te glijden. Wat een ontlading… dit had niemand meer zien aankomen. 

Nog een opmerkelijk moment 5 minuten voor het einde van de wedstrijd. Ron laat zich wisselen en niemand begrijpt eigenlijk waarom. Hij speelt namelijk uitstekend. Achteraf geeft Ron aan dat zijn directe tegenstander steeds meer naar voren probeerde te voetballen en dat hij misschien wel zou gaan scoren. "Dit zou geen fijn gevoel zijn voor mij en dan krijg ik op m’n flikker van jullie en dat wil ik niet”  Logisch toch!

In de zon na de wedstrijd heeft iedereen begrip voor deze bijzondere vrijwillige wissel. We bewijzen het terras ook nog een goede dienst door de bierprijs met 40 cent naar beneden te voetballen. 20 cent voor de overwinning en 2x10 cent voor de goals. 

Zondag de 22e spelen we weer tegen Archilles. Uit in de Reek. Zouden we nog een keer 6-0 kunnen winnen?