Tijdens de nieuwjaarsreceptie is Miranda Sommers verkozen tot sportvrouw van het jaar 2018.

DSV heeft een grote groep vrijwilligers van meer dan 200 personen, die er samen voor zorgen dat de vereniging succesvol is. We doen dus alle personen die vandaag niet tot man of vrouw van het jaar worden gekozen derhalve tekort door iemand in het zonnetje te zetten, ook al is het goed om dit elk jaar te doen.

Sommige van de vrijwilligers die actief zijn voor DSV zijn zeer goed zichtbaar, bijvoorbeeld trainers, leiders, scheidsrechters en vaste kantinevrijwilligers. Anderen zijn meer op de achtergrond actief.

De persoon die dit jaar vrouw van het jaar wordt voldoet aan beide kenmerken. Het is een voebalmoeder, twee van haar zoons spelen in de jeugd van DSV, beide staan op doel. Gedurende langere tijd is de vrouw van het jaar actief geweest in de jeugdcommissie, met als extra taak het inschrijven van alle jeugdteams voor de toernooien aan het einde van het seizoen. Dat is, op de achtergrond, een heel geregel. Daarnaast is de vrouw van het jaar al enige jaren een van de vaste vrijwilligers in de kantine. Sinds twee seizoenen is ze daarnaast ook nog boekhouder van DSV. Dit is een enorme verantwoordelijkheid. We zetten jaarlijks € 160.000 om en er worden letterlijk honderden facturen betaald of uitgestuurd. Om dat allemaal in goede banen te leiden is een enorme klus. De vrouw van het jaar klaart deze klus al twee jaar op een rij, ze zorgt er echter niet alleen voor dat de boekhouding klopt maar ondersteunt daarnaast de penningmeester en het bestuur door ze te adviseren over belangrijke financiele kwesties.

De vrouw van het jaar is iemand op wie DSV altijd kan bouwen, dames en heren een applaus voor Miranda Sommers sportvrouw van het jaar 2018.

Het bestuur

Nieuwjaarsreceptie 2019