Na het succesvolle bekerprogramma, met 2 keer winst en 1 keer verlies, stond afgelopen zaterdag de eerste competitiewedstrijd voor de deur voor DSV JO9-3. Tegenstander was Vitesse ’08 JO9-4 uit Gennep.
Al bij de warming-up kregen we het idee dat dit geen gemakkelijke wedstrijd zou worden.
Waar onze jongens met de bal aan het ravotten waren, liepen de jongens van Vitesse georganiseerd een warming up. Maar ja… dat hoeft natuurlijk niet alles te zeggen.


De wedstrijd begon en al gauw werd duidelijk dat Vitesse toch wel erg sterk was. Luuk, die de eerste helft keepte, redde al snel twee keer heel goed. Maar na de tweede corner die Vitesse mocht nemen, werd de 0-1 gescoord.
Toch werd er voor de eerste time-out goed gevoetbald en met name goed verdedigd. Echter kon niet voorkomen worden dat Vitesse tot de time out nog 2 keer scoorde.
Na de time out veranderde de wedstrijd niet veel. Alleen werd een van de weinige aanvallen van onze kant hard aangepakt. Pietje kon alleen op de goal van de tegenstander af, maar hij werd neergehaald voordat hij tot een schot kon komen.
Met de rust stond het 0-8.
 
Ook in de tweede helft konden we geen vuist maken. Met wat positionele wisselingen, waarbij Jort als laatste man ging voetballen, leek er wat meer mogelijk te zijn. Maar de grote achterstand deed de motivatie ook geen goed.
Daarnaast werd elke keer als een DSV speler op het doel van Vitesse afging, deze neergeschopt. De vrije trappen die dat opleverde, werden niet benut.
Vitesse scoorde er lustig op los met een paar goede afstandschoten.
Al met al viel er weinig eer te behalen in deze wedstrijd.
Einduitslag 0-17.
 
Laten we hopen dat komend weekend succesvoller zal zijn.