DSV heeft door keihard werken en vechtlust 3 punten uit Bergen meegenomen. Er is nog wel werk aan de winkel voor trainer Thijs Goossens.

Na een ondersteunend bezoekje aan DSV 2 in Ottersum (eclatante 1-5 overwinning tegen naaste concurrent Achates!), trapte DSV om 14:30 af tegen Montagnards. Beide ploegen begonnen fel aan de wedstrijd. Dit resulteerde in een middenveld duel, niet al te goed voetbal en weinig kansen. De mannen uit Bergen zochten veelal de linkerkant op, waar hun aanvallers verschillende corners versierden. Uit een van die corners was het na ongeveer 20 minuten raak: de DSV verdediging zag de boomlange nummer 22 over het hoofd en die kon bij de 2e paal vrij inkoppen. DSV kon ook daarna geen echte vuist maken. Door een fout van de keeper van Montagnards kwam DSV na een dik half uur terug. Zijn verkeerde inspeelpass werd door Lars Veldpaus onderschept en hij rondde dit buitenkansje beheerst af met een mooi stiftje over uitkomende keeper. Met 1-1 gingen de ploegen de rust in.

Het spelbeeld veranderde niet veel in het begin van de tweede helft. Al vrij snel kwam DSV opnieuw achter na wederom een corner. De spits van Montagnards kopte keihard raak, na veel geduw en getrek in het strafschopgebied. DSV rechtte daarna de rug. Er werden meer duels gewonnen en er werd een paar keer goed de diepte gezocht achter de verdediging. Nadat de ingevallen Jarvi Janssen al een kans op de gelijkmaker gemist had, lukte het daarna toch. Jarvi werd in de diepte weggestuurd, was sneller als zijn tegenstander en rondde vanaf links beheerst af in de verre hoek. DSV kreeg daarna langzaam de overhand. Een dieptebal zorgde opnieuw voor gevaar aan de Bergse kant. De bal werd verkeerd geraakt door de laatste man en caramboleerde zo voor de voeten van de aansnellende Lars Veldpaus die, net zoals Jarvi eerder, beheerst met links in de verre hoek scoorde: 2-3. Een vreugde explosie was het gevolg! Montagnards probeerde het daarna nog wel maar tot echte kansen kwamen ze niet meer. 5 minuten voor tijd viel de beslissing. Een solo op links van Hein Vloet leidde tot een strafschop. Lars Veldpaus zette zich achter de bal en schoot onberispelijk de 2-4 op het scorebord.

Ondanks dat het voetballend gezien niet altijd allemaal lukte, bleef DSV geloven in een goed resultaat. Een prima teamprestatie leverde uiteindelijk de 3 punten op. Nu is het zaak om te proberen dit volgende week een vervolg te geven tegen Heijen op De Laan.