Met opnieuw een waslijst aan spelers die niet konden of mochten voetballen moest DSV A1 het opnemen tegen het stugge Hapse Boys A1. Vorig jaar werd deze wedstrijd nog met 1-8 gewonnen in Haps, dit keer ging het een stuk moeilijker.

Haps verloor vorige week met 1-2 van Juliana Mill. DSV speelde op een zeer ongelukkige wijze met 1-1 gelijk tegen OKSV. Aan beide teams dus de taak 3 punten te pakken.
Met een selectie van 13 van de mogelijke 17 man speelde DSV vandaag op de mooie mat van het hoofdveld. DSV begon goed. Er zat veel agressie en inzet in het spel wat resulteerde in de vroege openingsgoal. Na een fraaie beweging en een zo even fraaie pass van Merijn Jacobs volleerde Ton Verhoeven de bal in de verre hoek: 1-0. DSV vergat echter door te drukken, waardoor Haps enkele keren voor het doel van Tom de Bruin kwam, echter zonder resultaat. In de 25e minuut was het Ton die door de Hapse defensie soleerde en Alwin Willems een niet te missen kans bood. Echter schoot Alwin de bal voor opendoel slecht in waardoor het 1-0 bleef. DSV wankelde, verloor steeds meer een meer duels, maar hield stand tot de rust.
Ook de 2e helft begon DSV alleraardigst. Jeroen Portier, ingevallen voor Dennis Verhoeven schoot de bal rakelings naast na een mooie aanval. In de 59e minuut kreeg Alwin opnieuw een hele goede kans. Na een pass van Merijn kopte Alwin de bal maar net naast.
Net toen iedereen een beetje in slaap begon te sukkelen was er opnieuw een belangrijke rol voor Bas Aben. Hij schoot binnen de 16 op goal, waarna een Hapse speler de bal met de handen blokkeerde. Was het vorige week nog wat kinderachtig wat de scheidsrechter vertoonde, deze keer legde hij de bal direct op de stip. Merijn schoot de bal feilloos binnen.
De rest van de wedstrijd werd rustig uitgespeeld zonder rare dingen, al was het Merijn die nog 5 minuten naar de kant werd gestuurd.

Door deze overwinning stijgt DSV A1 naar de 4e plaats in de competitie, en wacht zaterdag het moeilijke uitduel tegen NLC’03, die verrassend enerlaatste staan.