Zaterdag 10 april mochten we eindelijk weer aantreden na ongeveer 2 weken niet gevoetbald te hebben. Ditmaal moesten we voetballen tegen Volkel A2 die laag stonden in de competitie. Het begon daarom dus ook al zeer fanatiek met een goede warming up en een lekker klein partijtje vooraf, hierdoor werd iedereen op scherp gezet voor de wedstrijd. Met name Remco die nieuwe voetbalschoenen had gekocht die zo wit waren dat je eigenlijk een zonnebril nodig had.

De A2 was er dan ook al vanaf de eerste minuut helemaal bij want er kwam een lange bal van Luuk over de verdediging heen, bij Jeroen in de voeten die deze frappant in de goal wist te leggen. Hiermee hadden we een lekkere start en konden we goed op verder bouwen want 3 minuten later wist Joep vanaf de corner vlag een zeer mooie voorzet te geven, die via een Volkel-verdediger in het eigen doel belandde. Er werd zeer fel en agressief gevoetbald door DSV want Volkel kwam het eerste kwartier niet aan voetballen toe. Dit resulteerde in een vrije trap voor DSV die Thijs zoals altijd zeer lekker wist te benutten.

De vernedering was nog niet compleet want George besloot Tom “Messi” Rausch erin te zetten. Deze bleek zeer effectief te zijn want het duurde niet lang voordat hij scoorde. Na een dieptepass vanaf links wist hij de bal met het hoofd aan te nemen en deze vervolgens fraai af te ronden. Net voor rust besloot Tom er nog eentje in te leggen met een mooi schot langs de keeper op.

In de rust werden we onder het genot van een bekertje thee toegesproken door George. Deze was zeer tevreden over het spel en de score. Want het komt niet vaak voor dat een A2 met 5-0 voorstaat in de rust. Deze goede wedstrijd is ook mede mogelijk gemaakt door onze nieuwe “jel” verzonnen door Mannus.

In de tweede helft begon DSV iets te rustig want er kwamen enkele kansen voor Volkel waardoor zij wisten te scoren. Dit had verder niet veel invloed op de wedstrijd want DSV bleef doorgaan met het creëren van kansen. Na circa 20 minuten wist Tom de cornervlag met de bal te bereiken van daaruit wilde hij een voorzet geven, het effect op de bal was echter zo groot dat deze bal in de goal belandde. Enkele minuten later kwam er vanuit een voorzet een bal op Joep z’n kont en de rolde in de goal: 7-1.

Na 70 minuten besloot George om Bram en Lars te laten debuteren. Deze bleken aardig te kunnen voetballen in de A2. Want Bram wist zijn goaltje mee te pikken. Een hoge bal die bij Bram kwam aanvliegen wist hij met een knap tikje net langs de keeper te leggen.

Het goede spel zorgde ook voor mooie momenten zoals bijvoorbeeld Joris Klomp die met een “Zidane” actie twee man te kijk wist te zetten. Helaas speelde Joris zo goed dat hij er geblesseerd van raakte. Uiteindelijk was het Harm, die ook nog zijn goaltje meepikte hierdoor was de einduitslag 9-1. Dit is wederom iets unieks in de “rijke A2 geschiedenis”. Iedereen was zeer tevreden met de uitslag en dit is dan ook een mooie aanloop voor de wedstrijd van aanstaande woensdag tegen Oeffelt.

We willen Bram en Lars bedanken voor hun inzet bij de A2.

Verslag geschreven door: Luuk Pouwels