Op Zaterdag 4 April 2009 stond voor de wedstrijd tegen Montagnards E1 uit Nieuw Bergen op het programma. Gezien hun resultaten tot nu toe, een zware tegenstander en dat bleek al bij hun warming up want dat zag er professioneel uit.
Het was lekker voetbalweer en er was redelijk wat publiek op het duel afgekomen en om 10.15 uur kon de wedstrijd beginnen.

De eerste helft werd met Lars in de goal begonnen aangezien hij pijn in zijn bovenbeen had bij het sprinten. Bij Montagnards was de spits een begenadigd voetballertje dat bij FC VVV uit Venlo traint en door zijn kap- en draaibewegingen gaf hij de verdediging veel werk en daardoor kwam er voor de andere Montagnards spelers meer ruimte vrij. Het eerste gevaar op de goal was echter van E2 toen een schot van Thomas net langs de Montagnardsgoal ging. Daarna was Montagnards een poos het sterkere team en de linksbuiten kwam enkele keren vrij voor de goal en dit resulteerde in de zesde minuut in een 0-1 achterstand na een bal in de kruising van de goal. Even later was bij een uitgespeelde aanval over links met een harde schuiver de 0-2 achterstand een feit.
Door de trainer werd Nino achter de verdediging met Niels en Peerke gezet en toen kwam er iets meer rust in de achterhoede. Op het middenveld werd er door Martijn Nieuwenhuizen en Teun hard gewerkt en om iedere bal gestreden en hierdoor kon Thomas weer een keer hard op de goal schieten maar weer ging de bal er niet in en even later vloog de bal weer bij Lars in de kruising toen de linksbuiten weer even wat te veel ruimte kreeg (0-3).

In de tweede helft ging Martijn Nieuwenhuizen keepen, want Lars wilde ondanks de blessure weer voetballen. De vlugge behendige spits van Montagnards probeerde wel veel, maar kwam er nu niet meer door met Lars in de verdediging en E2 gaf goed tegenspel met enkele leuke kansen, wat in de elfde minuut na rust leidde tot een treffer van Martijn Jacobs na een mooie Pass van Thomas (1-3). De aansluitingstreffer tot 2-3 zat even in de lucht na een schot van Niels en Martijn Jacobs kwam nog een keer oog in oog met de keeper, maar het geluk ontbrak.

In de slotfase verdween er nog een bal via de lat en de paal in de DSV goal en zo kwam de 1-4 eindstand op het bord. Al met al was de tegenstander te sterk voor E2, maar nu citeert de schrijver Louis van Gaal, bij de opmerking dat het in de tweede helft maar 1-1 geworden was, dus vooruitgang en bij een volgende gelegenheid zou E2 dus gewoon winnen. Iedereen heeft gewoon hard gewerkt en leiders en trainers waren, ondanks het verlies, tevreden over de getoonde inzet van de E2- spelers.

Komende week staat er geen wedstrijd op het programma, maar op de trainingen zullen de E2 mannen zich weer op gaan trekken aan de E1- spelers.

De E2 side