Zonder Peter, Jeroen, John P. en  Angelo lijkt het een onbegonnen zaak om tegen het ijzersterke Vorstenbosch de eerste punten van het nieuwe seizoen binnen te halen. Als ook Johan aangeeft liever niet te spelen zakt de moed ons al voor de wedstrijd in de schoenen.

We starten met Stan en Remco als inleen-veteranen op rechtsback en rechtshalf en al snel blijkt dat zij vrij aardig mee kunnen in het moordende tempo dat er bij 35+ gespeeld wordt.
Vorstenbosch start sterkt aan de 1e helft en drukt ons flink terug op eigen helft. Met goed coach-werk leidt Rien de verdediging als een ware veldheer. Ondanks het overwicht krijgt de sterke tegenstander weinig echte kansen en houden Robby, Helm en Stan hun mannetjes uit onze 16.
 
De eerst de beste goedlopende counter van onze kant levert direct een prima goal op. Met een snelle aanval over 5 schijven levert Ronny het laatste tikkie en nog geen 5 minuten later,  na weer een prachtige aanval, krijgt Jarno de bal op 25 meter van de goal ingespeeld en schiet, buitenkantje voet a la Ihattaren, de bal in de linkerkruising. Heerlijk doelpunt. 
 
Vorstenbosch is allerminst aangeslagen en blijft zoeken naar de aansluittreffer. Die volgt ook na een prachtige rush van hun nummer 6. De beste speler van het veld (na Robbie natuurlijk)  schiet de bal extreem hard van randje 16 in de korte hoek. Onhoudbaar voor John. DSV blijft echter ook gevaarlijk. Met de geslepen Rob in de spits weet je dat er altijd een goal kan vallen en inderdaad: de 3-1 komt van zijn schoen na een goede voorzet van rechts. Rob gaat er dit seizoen 20 maken en met deze 1e loopt hij prima op schema.  Vlak voor rust kopt Helm een voorzet weg maar niet goed genoeg. De bal komt op een presenteerblaadje bij langharige libero en die weet wel raad met dit buitenkansje. Hij volleert de bal stijlvol helemaal in de hoek langs John op. 
 
We gaan de rust in met 3-2 en nippen tevreden aan de thee. "Die helft pakken ze ons niet meer af" wordt er geroepen. 
 
Meteen na het fluitsignaal, van de weer prima leidende Stefan, zet Vorstenbosch druk en zijn er een paar redelijke kansen te noteren voor de nr 6 en 5 van de tegenstander. Goede voetballers met veel dreiging maar John houdt de goal helemaal schoon in de tweede helft. Sterker nog: Kamiran, ingevallen in de tweede helft, zorgt met een prachtige lob voor de 4-2.  
 
Wij parkeren in het laatste kwartier de spreekwoordelijke bus en houden de 3 punten op veld 3 van De Laan! 
 
Robbie krijgt zelfs nog een 100% kans om een voortreffelijke wedstrijd te bekronen met een doelpunt met vergeet zijn hoofd tegen de bal te zetten. "Als we achter hadden gestaan had ik m zeker gemaakt" was achteraf zijn commentaar.
 
Jeroen , helaas nog geblesseerd, zorgt toch voor een zinnige bijdrage aan de zondagmorgen door een lekker blad bier weg te geven na het laatste fluitsignaal.
 
Proost!

Zondag uit naar WEC in Schijndel. Eens kijken of we daar ook kunnen stunten!