DSV 3 heeft de heenronde van de competitie erop zitten.
In totaal 10 wedstrijden gespeeld: 15 punten. Een prima resultaat.
4 gewonnen duels tegen SSS’18, Merselo 2, Fiducia 2 en De Zwaluw 2.
3 duels gelijk tegen JVC 4, Olympia 4 en Venray 7.
3 duels verloren tegen Elsendorp 2, Montagnards 3 en Toxandria 3.
Behalve tegen Elsendorp 2, de kampioen deze competitie lijkt mij, zijn wij geen enkele keer weg gespeeld. 
Eerder hebben wij kadootjes weggegeven en eigen goals gemaakt ten faveure van onze tegenstanders. Anders hadden wij tegen Toxandria en tegen Montagnards niet hoeven te verliezen. 
De gelijkspellen tegen JVC en Olympia hebben wij ook echt aan ons zelf te danken. In Cuijk werden wij nog wat extra tegen gewerkt door de lokale fluitist, die zelfs onze immer rustige John voor 10 minuten naar de bank stuurde wegens commentaar op zijn deskundige leiding! Wie snapt dat nou?
De mooiste goal van deze seizoenhelft werd ook in Cuijk gescoord uit een afgeslagen vrije trap werd in slechts drie balcontacten onze goalgetter Sven bereikt en die knalde hem onberispelijk achter de verbaasde Cuijkse goalie. Sven stond nota bene koud in het veld.
De meest fortuinlijke goal scoorde Niek in de wedstrijd tegen Olympia thuis, waardoor er in de laatste vijf minuten van deze pot, gelukkig nog 1 puntje in huis bleef.
De meest knullige goal scoorde Niels in de eerste minuut van de wedstrijd in Rips, waardoor wij wel mooi de punten mee naar huis konden nemen.
De mooiste eigen goals waren de struikelgoal van Patrick en de mispeer van Hamed in dezelfde wedstrijd.
De trainingsopkomst kan vele malen beter op een enkeling na. 
De opkomst bij de wedstrijden op zondag is zoals de coach van zijn mannen verwacht: uitstekend! Kortom: de spelers en de coach kunnen dan ook terug kijken op een prima eerste seizoenshelft en zijn dan ook heel tevreden. De promotie van team 5 naar team 3 is een goede keuze gebleken. Wij moeten er soms hard voor werken, maar dat kan de pret niet drukken. Onze beste wedstrijd qua spel, werklust en beleving was zonder twijfel de wedstrijd in Venray tegen het 7e aldaar, uitslag 2-2.


DSV 3 – Toxandria 3: 3-2.
 
De eerste wedstrijd in de 2e seizoenshelft was gelijk tegen een lastige tegenstander. Op het deels bevroren veld in Rijkevoort werd onfortuinlijk verloren. Wij wilden iets recht zetten dus. Het veld in Tunnis was prima, de opkomst zoals gebruikelijk prima. Met 4 man op de bank had de coach genoeg te wisselen. Niels en Bart waren helaas afwezig ivm privé verplichtingen. Vooraf werd afgesproken de mannen uit Rijkevoort niet te laten opbouwen van achteruit en geen voorzetten vanaf het middenveld te gunnen. Dit werd zeker de eerste helft tot in perfectie uitgevoerd. Ze kregen geen enkele uitgespeelde kans. Spits Stefan wist daarentegen de verdediging van Tox meerdere keren te verrassen en scoorde dan ook de verdiende 1-0 in de eerste helft. Hoekschoppen van Koen waren niet zo gevaarlijk als anders. Verdediging en middenveld hadden de gasten volledig in bedwang. Na vijf minuten viel er al een speler geblesseerd bij hun uit met hamstring klachten. Restte er nog slechts een wissel! Conclusie: te smalle bank!
In de pauze werden enkele frisse krachten, Ron en Niek voor Koen en Garm,  ingebracht en onze multi speler/aanvoerder werd weer eens naar een andere positie door geschoven. Dat betaalde zich vrij snel uit. In het begin van de tweede helft wist Stefan na goede voorbereiding van Jaap de 2-0 te scoren. En jawel Peter scoorde na een prachtige pass van Patrick de 3-0, weliswaar in twee keer, maar wel loep zuiver over de liggende keeper in het netje.
Vervolgens dachten wij de buit binnen hadden en de concentratie verslapte wat. Linies sloten minder aan, het veld werd te groot gelaten, waardoor de gasten weer geloof kregen en dat resulteerde in gevaarlijke situaties voor de goal van Hamed. Corners en vrije trappen leverde 2 tegentreffers op, omdat wij niet alert genoeg reageerden in scrimmage situaties en de ervaren slimme mannen uit Rijkevoort wel. 
De mannen uit Rijkevoort besteedden daarnaast erg veel tijd en energie in mopperen en klagen op de scheidsrechter en vermeende overtredingen, wat een van hun meer dan terecht een 10 minuten tijdstraf opleverde door de prima fluitende Jaap V.
Uiteindelijk kwamen ook Sven en Martijn nog in het veld voor Mark, wiens schoenen het bijna begaven vandaag en Maarten. Sven kreeg geen echte uitgespeelde kans vandaag. Martijn daarentegen dacht even de 4e treffer op zijn slof te scoren, maar helaas zijn schot was niet meer als een afzwaaier. Niek en Koen vlagden elk een solide helft. Uiteindelijk moest John vlak voor tijd het veld nog uit met verzuurde spieren.
Een meer dan verdiende overwinning vandaag op een weliswaar niet complete tegenstander, maar dat doet niets af aan onze dik verdiende 3 punten.
 
Als het door gaat spelen we a.s. zondag in Overloon tegen SSS’18 5