Na een koude nacht werkt DSV 35+ zich in de 12e wedstrijd van naar de topklassering in 1e klasse! Weer pakken we 3 punten al ging het minder makkelijk dan tegen EGS vorige week.

Tussen de knotwilgen en boerderijen aan de rand van Oijen mogen we aantreden op een voormalige koeien wei waarbij vooral de breedte van het veld opmerkelijk is. We komen links en rechts een meter of 15 veld tekort. Voor ons niet zo erg omdat ons gemiddelde loopvermogen vrij beperkt is. Na een aftastende beginfase waarbij MOSA veel op onze helft te vinden is maar we achterin niks weggeven, komt de wedstrijd tot leven. Vooral op linksback wordt keihard gewerkt door Johan die dit moet bekopen met een ernstige spierblessure (Johan wordt vervangen door Rob B.). Maar ook Jeroen op rechts, Angelo en Helm centraal en John in de goal, houden de uit de kluiten gewassen spitsen makkelijk in bedwang. Jarno voetbalt vlak voor de verdediging om hun meest aanwezige speler (nummer 11) in de gaten te houden en doet dit met verve. 

Na een goede inspeelbal van Angelo en het doorpassen van Jarno op Christ die op zijn beurt het doel makkelijk vindt wordt het 0-1 na 20 minuten voetballen. Omdat MOSA de bovenliggende partij leek, raken een aantal spelers van MOSA aan de kook wat resulteert in een keiharde overtreding met gestrekt been op Helm, een ongepaste elle boog op Jarno en als sluitstuk een nare en totaal onnodige schop van achteren op Christ door hun nummer 11. In de chaos die ontstaat horen we vooral Peter op hoog niveau praten met de scheidsrechter en wordt er hier en daar wat geduwd en getrokken maar kunnen we, als iedereen afgekoeld is, rustig doorvoetballen tot aan de rust. Tijdens de thee worden we aangenaam verrast door de meneer met nummer 11 die een oprecht excuus uitspreekt voor zijn gedrag. Dit wordt met applaus aanvaard en na rust blijft hij heel fel voetballen maar houdt hij het netjes. Peer komt na rust in het veld en omdat Rob een nieuwe spierblessure oploopt gaat Sjoerd weer voorin voetballen naast de, van DSV 5 geleende, Sven. Jos wordt op linksaf gezet en doet dit opmerkelijk goed. Jos waakt er wel voor zich niet te ver terug te laten zakken en zich dan automatisch te mengen in de strijd om de linksback positie.
 
De tweede helft lijkt veel op de eerste. Wij laten MOSA voetballen en komen er regelmatig goed uit met snelle counters. Met Sven als aanspeelpunt en de snelle Sjoerd levert dit veel gevaar op. Helm kopt de 2-0 lekker binnen op aangeven van Jarno maar ziet zijn goal onterecht afgekeurd wegens buitenspel maar even later beloont Sjoerd een goede wedstrijd met een mooi doelpunt na een solo. 0-2! De wedstrijd is gespeeld met nog 10 minuten op de klok, al moet Helm nog één keer overtuigend optreden bij een voorzet van rechts. Hij is iets eerder bij de bal en voorkomt een goal maar wordt vol op het hoofd gekopt wat resulteert in een flinke bult, een blauw oog en een lekker minuutje rust... Vlak voor tijd valt ook de 0-3 nog na een domme eigen goal van MOSA.
 
Zaterdag zijn we met 22 man te vinden in Nijmegen waar we gaan genieten van een diner bij onze Jeroen en kijken we NEC-FC Twente in de Goffert en zondag pakken we weer 3 punten tegen de Rooms-katholieke Door Eendracht Sterk uit Oss. Aanvang 10.00, stadion open om 09.00.