De bank was deze wedstrijd niet zo goed gevuld als de afgelopen week en bij lange na niet zo fors en breed, maar wel gelukkig bezet met enthousiaste jonge spelers van A1 (Tijn) en A2 (Mark).

Een gewaarschuwd team telt voor twee zou je zeggen. De vorige wedstrijd tegen GVV tekende zich door afstandsschoten, en een snelle achterstand, vanuit alle hoeken van het veld door de Graafse tegenstanders. Dat was nu niet anders, echter met gelukkig iets minder precisie, na 20 minuten was het wel 0-3 voor Grave, door een klutsbal en daardoor een eigen goal van Erik, een voorzet van links, die achter Willem onder de lat verdween, en een misser van dezelfde Willem bij een schotje in de rechterbenedenhoek. Achteraf was de keeper de eerste die zijn acties hoofdschuddend becommentarieerde: “ik weet zelf niet waar ik mee bezig was!”

Kansen aan onze kant waren er zeker ook (Koen, Sven, Tom) maar de afwerking liet te wensen over vandaag. Qua veldspel en inzet waren wij vandaag zeker niet de mindere, maar wel slechter in het verzilveren van kansjes.

Toen was het toch echt zover! Het moment van Tom!

“Haico krijgt de bal op rechts en snelt op zijn bekende wijze met de bal aan de voet naar de achterlijn en lanceert een perfecte pass op Tom. Tom neemt de bal weergaloos aan en haalt vervolgens in een en dezelfde vloeiende beweging uit en knalt het leer achter de totaal kansloze keeper van Grave. Het complete stadion was er stil van.”

De coach had de speler eigenlijk net willen wisselen voor een verse kracht, maar was uiteraard blij met het feit dat dit nog niet gebeurd was. Ruststand 1-3.

Peter was de eerste helft nog “bedolven” onder de zwaarste man van het veld. Volgens die speler was er niets aan de hand, vergat echter zijn extra kilo’s, want Peer moppert niet gauw maar vandaag was het in de eerste helft op deze manier raak en in de tweede helft moest hij zelfs het veld uit met een opspelende dijbeen blessure.De tweede helft verliep op dezelfde wijze als de eerste. Wij de kansen en zij de goal. Eindstand 1-4.

Niet onze beste wedstrijd van het seizoen. De invallende scheidsrechter had een eenvoudige middag. Het weer speelde niet echt mee, in de wind en buiten de dug-out was het zelfs koud. Over het algemeen een sportieve wedstrijd, de grensrechters zaten er af en toe een beetje langs in eigen club voordeel. De scheidsrechter nam die signalen “ohne gewa̋hr” over. Geen tactische overtredingen waren noodzakelijk vandaag, om de punten veilig te stellen, zoals vorige week, of niet Frank en Mark? Volgens Noud had Peter ook moeten scoren uit een samen opgezette actie, echter de technische en tactische tips voor de afwerking kwamen, zoals meer vandaag, duidelijk te laat.

Tijn heeft goed meegedaan vandaag als invaller van de A1. En Mark (A2) had zaterdag al een flinke overwinning geboekt met de A2, vandaag verloren met het zesde en wederom verloren met het vierde. Bijna nog gescoord weliswaar. Jongens bedankt.

Het gesprek naderhand in de kantine was al snel van een hoger niveau als het veldspel vandaag.

Komende zondag naar Velp, dat betekent vroeg uit de veren allemaal!