Vandaag 6 april de tweede avondwedstrijd van DSV E4 en wel een derby tegen Excellent E2 uit Oploo. Excellent E2 ergens onderaan de ranglijst en DSV E4 als lijstaanvoerder met een ongeslagen status. Onderschat nooit een team dat onderaan staan dus ook vandaag moesten we voorzichtig zijn en ons eigen spelletje spelen.

We vertrokken om 17.45 uur vanaf de Laan of was het toch het MFC. Wat wel zeker was dat we om 18.00 uur op het sportpark in Oploo aankwamen. De opstelling werd gemaakt Luuk in de goal. Jorn en Remco begonnen in de verdediging waardoor Maikel als reserve startte. Op het middenveld stonden vandaag Hein, Benjamin en IJsbrand waardoor de voorhoede bestond uit Pim en Teun.

De eerste helft: 18.30 uur werd begonnen met de aftrap en het was DSV dat gelijk in de aanval ging. Na 5 minuten spelen was het Hein via rechts die de bal na Benjamin schoot en deze de 0-1 scoorde. In de 8ste minuut was het net andersom na aangeven met een kopbal van Benjamin was het Hein die de 0-2 maakte. Via rechts kwam Teun in de 12de minuut goed opzetten en met een schot op goal miste ,maar het was Benjamin die de afvallende bal inschoot en het was 0-3. In de 16de minuut was het Hein die vanuit een corner de 0-4 scoorde. Ook nu bleef DSV E4 op de helft van Excellent voetballen en het spel bepalen. Mogelijkheden om door het middenveld en de verdediging te komen zat er tot dan niet in voor Excellent. Met een combinatie vanuit het achterveld met Maikel naar Hein via Teun was het Pim die net langs schoot. Op het middenveld waren het IJsbrand en Hein die regeerde waardoor ook daar mooie combinatie's onstonden. Maikel en Jorn hielden tot aan de 22ste minuut de nul totdat de spits van Excellent uitbrak en de 1-4 maakte (foutje). Het duurde niet lang of daar was het antwoord nadat Remco de bal op Teun speelde en deze in de bovenhoek schoot 1-5. Dit was ook gelijk de ruststand.

De tweede helft: Deze was nog maar net begonnen of de 1-6 lag er al weer in met een combinatie van Benjamin, Hein en Remco. Excellent kwam ook nu weer niet op de helft van DSV, waardoor er omzettingen binnen het veld werden gemaakt. Zo kwamen Jorn en Maikel voorin te spelen om ook eens de kans te krijgen om hun goaltje mee te pikken. Zo was het Jorn die naar aangeven van maikel de 1-7 maakte in de 12de minuut en direct weer naar achteren werd gedirigeerd. Ook Maikel pikte zo zijn kansjes mee maar miste in de 14de minuut. In de 20ste minuut kreeg hij weer een kans na aangeven van IJsbrand met een volley uit de lucht, maar deze miste ook doel en bleef hij droog staan. In de laatste paar minuten mocht Luuk met de corners mee na voren. Na de tweede corner was hij net op tijd terug om nog een mooie redding te verrichten en zo de 2-7 voorkwam. De eindstand bleef 1-7 en woensdag staat er weer een 4x4 toernooi gepland voor de E4 op de Laan. Iedereen wordt daar om 17.45 uur verwacht om aanwezig te zijn.

De verslaggever DSV E4