Vorige week werd met grote cijfers gewonnen van het erg tegenvallende Juliana Mill. Vandaag kwam HVCH A2 op bezoek. Een team dat voor Stefs gevoel aardig kon voetballen. Het was dat DSV zichzelf niet lastiger maakte als het al deed.

Waar de toeschouwers de laatste tijd vaak vanaf het begin op hun wenken werden bediend met oogstrelend aanvallend voetbal gekoppeld aan een strijdlustig DSV, daar viel het vandaag een beetje tegen. De echte overtuiging was er nog niet echt. Maar een goed team zou geen goed team zijn als het gewoon de eerste beste kans erin schiet. Na een prachtige pass van Dennis Verhoeven schoot Alwin de bal in de lange hoek, al zat de keeper van HVCH daar nog bij maar pakte niet klemvast. Ton Verhoeven wist wel raad met dit kansje: 1-0. In de 22e minuut beloonde Ton het goede werk van Dennis en Dennis het goede werk van Jeroen door na een fraaie aanval de 2-0 binnen te werken. 25e minuut, Len met een geweldige actie, zet 3 man voor schut met een schijnschot en bied Merijn niet te missen kans aan. Helaas faalt Merijn waarop HVCH in de tegenstoot de 2-1 tegen de touwen schiet. DSV komt gelukkig niet verder in de problemen in de eerste helft.
De tweede helft begint niet veel beter als de 1e. Toeschouwers vermaken zich een beetje met de ballen die over het vangnet heen vliegen, totdat er een leuke periode begint.. In een kwartier word er 5x gescoord. Eerst is het opnieuw Ton die na goed voorbereidend werk van Jeroen en een sterke actie van Thomas de 3-1 binnenschiet. Gespeelde wedstrijd zou je zeggen, al is het niet dat HVCH na 3 minuten alweer aansluit. Na opnieuw matig verdedigen schiet een Heeschenaar de 3-2 erin.
Ik ben nog niet eens uitgeschreven of de bal ligt aan de overkant weer in het netje. Na een scherpe voorzet van Ton kopt een HVCH’er de bal ongelukkig, maar wel prachtig in het eigen doel: 4-2.
Ongeveer gelijk vanaf de aftrap probeert HVCH met lange ballen de DSV defensie onder druk te zetten. 1 bal komt precies bij Len die met een boogkopbal de hele verdediging van HVCH overzeilt en Alwin bereikt, die met zijn inmiddels befaamde boogbal voor een veilige 5-2 voorsprong zorgt.
Opnieuw schrijf ik een regeltje met 10 woordjes, en opnieuw mis ik een doelpunt. Opnieuw, direct vanaf de aftrap, beland een lange bal bij de spits van HVCH die de bal inschiet: 5-3. HVCH probeert het daarna nog wel, maar DSV heeft de zaakjes een stuk beter onder controle. Als DSV deze fouten van de laatste 2 wedstrijden blijft maken, dan zal het op een keer wel eens mis kunnen gaan. Voorlopig geniet men nog van de ongeslagen serie van 9 wedstrijden, waarin maar 1x gelijk gespeeld werd..

Aankomende donderdag wacht de oefenpot tegen t Twed van DSV, waarna zaterdag opnieuw afgereisd word naar Achates. Hier won DSV in de beker al met 2-6 van.

Stand DSV A1:
1. DSV A1 5-13. Saldo +14
2. EVVC A1 4-12. Saldo +23
3. Estria A1 4-12. Saldo +15
4. Achates A1 5-10. Saldo +7
5. Vitesse’08 A1 5-9. Saldo +2