De twee wedstrijden in 2009 hebben DSV nog niets opgeleverd en dat heeft natuurlijk consequenties voor de stand op de ranglijst in de vijfde klasse G, waarin de competitie ongemeen spannend blijft en de verrassingen ieder zondag niet van de lucht zijn.
In de thuiswedstrijd tegen Vianen Vooruit domineerde DSV de hele eerste helft en waren de beste kansen ook voor de thuisclub. Dave Suppers schoot voorlangs, een scrimmage leverde niets op en de doelman van de gasten haalde een bal onder de lat uit. De bezoekers kwamen maar zelden voor het doel van Wim Budding en DSV bleef het meest gevaarlijk. Het was echter allemaal net iets te mat om het spel om te kunnen zetten in een doelpunt.

Na de rust ontstond er een ander wedstrijdbeeld, vooral nadat Harm Verbiezen van de gasten zijn ploeg via een gelukkige vrije trap (de bal verdween na een stuitje in het doel) in de 5e minuut op 0-1 wist te zetten. De gasten begonnen nu beter te spelen en kwamen zelfs op 0-2, toen Harm Verbiezen zijn tweede vrije trap onhoudbaar in de bovenhoek krulde.
DSV stroopte de mouwen op, Marc Willems en Jeroen Brienen vielen in en aan beide zijden vielen gele kaarten, want het duel werd steeds feller. Een aandringende thuisclub moest alert blijven op de counters van Vianen. Een verre pass van Guido Gerrits stelde Sebastiao in staat de verdiende tegentreffer binnen te tikken: 1-2. Nog nadrukkelijker ging DSV op zoek naar de gelijkmaker en onder die druk kon keeper Wagemans nog net een eigen doelpunt voorkomen.
Met Rick Suppers als derde invaller in de ploeg zette men nog meer druk op het doel van de gasten, maar de verdedigers joegen alle ballen rüçksichtloos over de afrastering.
Ook in de ruim bijgetelde extra tijd wist DSV niet te scoren en ging de winst derhalve enigszins gelukkig naar Vianen Vooruit.

Na de voortvarende start van de competitie is het inmiddels alweer enige tijd geleden dat DSV de volle winst greep (16 november in Afferden) en hunkert de ploeg naar een overwinning.
De eerstvolgende wedstrijd waarin dat kan gebeuren is a.s. zondag in en tegen Handel dat afgelopen zondag zo verrassend won bij koploper VCA. Andermaal een bewijs hoe gering de krachtsverschillen in deze klasse zijn.