Een prima start leverde na 90 minuten 3 verdiende punten op voor DSV.

Vele Sint Tunnisse supporters togen op deze mooie zondagmiddag naar het in wit-oranje gestoken sportpark van De StormVogels '28 uit Siebengewald. Zelfs de aanwezige vogelkooitjes tegen de bomen waren niet vergeten en kleurden wit-oranje. DSV begon scherp en geconcentreerd aan de wedstrijd. Op de prachtige groene grasmat, net voor de Duitse grens, had DSV in het eerste kwartier het overwicht. Er werd goed gecombineerd en de mannen uit Sint Anthonis waren duidelijk van plan om de punten mee te nemen. Al in de 3e minuut leverde dit de 0-1 op. Uit een vrije trap net buiten de 16, lepelde Lars Veldpaus de bal voor het doel. De bal was wat aan de lage kant en normaal gesproken zou deze zonder problemen verwerkt kunnen worden, maar daar dacht Pieter Vloet anders over. Laag bij de grond voerde hij een katachtige omhaal uit waar niemand op gerekend had, inclusief de keeper van Stormvogels. Mooie goal, het leek wel ingestudeerd. DSV behield daarna het overwicht en combineerde lekker door. Na een minuut of 15 kon Jarvi Jansen vanaf de linkerkant het middenveld oversteken en verwoestend uithalen van een meter of 20. Prachtige goal! De Stormvogels kwamen daarna langzaam wat meer in de wedstrijd. Toch kwam de 'Anschluss' treffer een beetje uit de lucht vallen. De uitstekende nummer 10 van Stormvogels, Bart Seegers, legde de bal panklaar bij de spits, die vrij eenvoudig kon draaien en scoren: 1-2. DSV liet zich echter niet van de wijs brengen en voetbalde goed door. Net voor rust werd het verschil weer 2 toen Lars Peeters de bal tegendraads inschoot, na goed doorzetten van de prima spelende Mees Willems en Pieter Vloet. 

Na de rust ging Stormvogels uit een ander, meer fysiek, vaatje trappen. DSV werd verder naar achter gedwongen maar bleef ook de aanval zoeken. Het spel golfde op en neer en de prima keepende Roel Sommers moest een paar keer ingrijpen. Halverwege de tweede helft was hij echter kansloos toen een speler van Stormvogels van dichtbij de 2-3 kon intikken. Het duel werd daarna wat grimmiger, wat een 2-tal gele kaarten aan DSV kant opleverde. DSV kreeg daarnaast ook te maken met fysieke problemen. Eerst moest Willem Jans met een hamstringblessure van het veld en 15 minuten later de voor hem ingevallen Sem van den Bogaard, na een ongelukkige botsing met een Stormvogel. Stormvogels nam achterin steeds meer risico en daardoor kreeg DSV naar het einde toe enkele grote kansen om de wedstrijd te beslissen. Eerst keerde de goalie van Stormvogels een schot van dichtbij van de in de rust ingevallen Piet van den Berg en even later kreeg Lars Veldpaus in een 1 tegen 1 de kans om te scoren. Ook hier lag de keeper weer in de weg. Ondanks dat Stormvogels met fel en fysiek spel aandrong, bleef DSV overeind, ook in de iets te lange blessuretijd. Een knappe teamprestatie om trots op te zijn!

Volgende week speelt DSV weer thuis op De Laan tegen EWC '46 uit Well. Zou mooi zijn als er dan ook weer 3 punten aan het totaal toegevoegd kunnen worden!