Na 2x gelijk spel van de afgelopen 2 weken waren onze jongens erg hongerig naar een overwinning.
In de wedstrijd van vorige week tegen HBV D2 (3-3) waar we Sam, op een loepzuivere voorzet van Jorn de openingstreffer zagen maken en daarna nog 2 prachtige afstandsschoten van Ge en Jorn die beiden doel troffen, moesten we aan het eind van die wedstrijd aan HBV onze gelijke kennen door een gelijk spel.
Vandaag, 9-oktober, begonnen onze jongens al meteen serieus met een goede warming-up en lekker intrappen. De spieren waren warm gedraaid en we stonden klaar voor de aftrap.
Het fluitsignaal ging en de beginfase was wat aftasten wat na een minuut of 5 overging naar een meer overheersend spel van onze jongens.
De aanvallen kwamen meer en meer vanuit onze kant en in de 10e minuut kregen we een corner.
Deze werd er door Romano zo scherp voorgelegd dat Sam, die zich prima vrijgespeeld had, simpel en beheerst vanuit de lucht kon intikken en ons daarmee trakteerde op een heerlijk voorgerechtje, 0-1.
Dat smaakte naar meer. De stemming zat er goed in en 5 minuten later was het Stan vd Akker die de verdediging van PRINSES IRENE het nakijken gaf en de bal vanaf links haarscherp op Romano terug legde. Deze zag zijn kans schoon voor een 2e gang en schoot loeihard in, 0-2.
Onze jongens waren niet meer te stoppen. De druk werd opgevoerd en na was het Sam die de verdediging van PRINSES IRENE het nakijken gaf, de bal voorlegt op Stan vd Akker. Stan schiet op goal maar de keeper weet de bal weg te kaatsen. Deze kaatser komt voor de voeten van Bart en aangezien Bart net zo hongerig was als de rest bedacht hij zich geen moment en legt de bal in de 19e minuut in
het doel, 0-3.
3 minuten later was het wederom Stan vd Akker die de verdediging van PRINSES IRENE tureluurs maakt en hen weer het nakijken geeft.
Als een hazewind vliegt hij langs de linkerkant naar de goal, legt hem terug op Sam, die hiermee de 4e gang op tafel zet en beheerst afmaakt, 0-4.
De druk blijft hoog en aanval op aanval wordt opgezet.
Alle aanvallen die PRINSES IRENE inzet worden keer op keer de kop ingedrukt door onze verdedigers, die er ook deze wedstrijd helemaal voor gingen.
We bereiken de rust met deze ruime voorsprong.
Even rusten, wat drinken, tactisch overleg, wissels bespreken en weer terug voor de 2e helft.
Onze jongens hebben nog altijd honger naar meer.
Al na een halve minuut valt een speler van PRINSES IRENE in het strafschopgebied over zijn eigen benen, maar de scheidsrechter kent een penalty toe ?
Tja, kan gebeuren, de scheidsrechter beslist.
De penalty wordt echter door onze keeper Jorn gestopt en zo blijft het doel bij DSV nog altijd schoon.
De wedstrijd wordt weer opgepakt en we zien in de eerste 10 minuten een wat beter PRINSES IRENE.
Ze creëren iets meer druk, maar onze verdediging staat als een huis. Ze komen er niet door.
Angelo heeft het deze wedstrijd wel heel erg druk, want alle aanvallen van PRINSES IRENE gaan over zijn kant. Maar, hij staat prima zijn mannetje en laat vrijwel niets door. En als er al een door kwam, dan was het wel Richard of Tom of Daymon die het overnam en de aanval afsloeg.
In de 40e minuut is het Stan vd Akker die de verdediging van PRINSES IRENE weer helemaal tureluurs maakt en doorbreekt.
Hij ziet zijn kans schoon en zet de 5e gang op tafel door mooi en beheerst af te maken, 0-5.
10 minuten later, in de 50e minuut, is het Sam die doorbreekt en de bal haarscherp voorlegt op
Stan vd Akker die het toetje op tafel zet en de 6e goal maakt.
We zien in deze wedstrijd vele aanvallen opgebouwd worden en diverse corners die door Romano steeds weer prachtig voorgelegd worden, waarbij PRINSES IRENE vele malen goed wegkomen.
Het is een lust voor het oog zoals onze jongens blijven werken en alsof het toetje al niet lekker genoeg was is het Daymon die er nog wat slagroom op wilde.
De bal wordt vanuit de verdediging van PRINSES IRENE weggetrapt en beland op het middenveld, zo’n 35 meter van de goal.
Daymon ziet zijn kans schoon en haalt uit.
De bal vliegt strak laag op de keeper af. De keeper wil de bal van de grond oppakken maar laat hem tussen zijn handen doorglippen. Hij vergat echter zijn benen bij elkaar te houden waardoor de bal achter hem in het net verdween.
Hiermee had Daymon voor de slagroom op het toetje gezorgd en de eindstand van 0-7 neergezet.
Een prachtige wedstrijd waarbij onze jongens voldaan en met gevulde buiken van het veld kwamen.
Er is hard gewerkt en goed samen gespeeld. Onze complimenten.
Op naar de volgende wedstrijd.
Groetjes, Leiders D3.