Sint Anthonis – Winnen en verliezen, beide was voor DSV mogelijk in de eindfase van de spannende wedstrijd tegen SES. Met het gelijkspel (2-2) deed de Sinttunnisse ploeg zichzelf uiteindelijk te kort.

[door Arie Cornelissen]

DSV begon met een aanval over links via Luuk Rühl, Rik Groot had al in de zesde minuut de score kunnen openen. SES was ook dreigend en keeper Rens van Tienen moest met zijn voet redding brengen. Even later kwamen de Langenbomers op voorsprong. Achterin werd de bal slecht weggewerkt, Niek Nooijen profiteerde met een prachtig schot in de lange hoek (0-1). DSV liet het er niet bij zitten. Spits Luuk Rühl was een plaag voor SES met zijn energieke spel en ook Lars Veldpaus zorgde voor dreiging. Rik Groot had het in de eerste helft op zijn heupen en onderscheidde zich met enkele haarscherpe steekballen.

Zevenmijlslaarzen

Aanvoerder Rens Peters bracht zijn team in de 24ste minuut op gelijke hoogte. Hij zette een run in vanaf eigen helft, passte op Lars Veldpaus, die vervolgens de met zevenmijlslaarzen doorgelopen Rens op maat bediende (1-1).
Al in de eerste helft had DSV tegen het lastige SES afstand kunnen nemen.  Luuk Rühl miste twee goede kansen. SES scoorde direct daarna tegen de verhouding in de 1-2. Door opnieuw in de defensie  slecht weg te werken kreeg SES een cadeautje, dat Melvin van den Elzen gretig uitpakte.

Het goede voetbal en mooie combinaties waren lange tijd in de tweede helft weg. De spanning vergoedde veel. Naarmate de wedstrijd vorderde knokte DSV zich terug. Rens Peters was overal, buffelde en joeg zijn ploeg samen met Dion Gerrits op tot een indrukwekkende eindoffensief. Het publiek ging erachter staan en beleefde een thriller-achtig slot. Luuk Rühl en Rens Peters waren dichtbij. Steeds was het laatste passje onzuiver of viel de bal nét niet goed. De groen-witten bleven erin geloven en drukten onvermoeibaar SES achteruit. Pas in de 88ste minuut kreeg DSV loon naar werken. Rik Groot prikte raak na een slippertje bij SES (2-2).

'Oeehh, oohh!'

‘Oeehh, oohh!’. Het  waren kreten die in de knotsgekke laatste minuten vaak te horen waren langs de lijn. Luuk Rühl’s inzet werd net voor de goal weggehaald. Even later kopte invaller Chris Dawud naast. SES beet nog even van zich af, Rik Kremers kopte over. Het slotakkoord was echter opnieuw voor de vanmiddag ongelukkige Luuk Rühl, zijn inzet werd vlak voor de lijn gekeerd. Het boeiende gelijke spel kende toch een winnaar: het publiek.

Meer foto's van deze wedstrijd vind je op ScootShootFotografie!
 

Amusementswaarde van de wedstrijd 9

Man of the match!

Aanvoerder Rens Peters was de onvermoeibare krachtpatser die zijn ploeg op sleeptouw nam. Hij won duels, pendelde van box-to-box. Zijn spel én treffer, een enorme loopactie, stonden model voor de veerkracht van DSV, dat twee keer terugkwam van een achterstand.

Opstelling DSV 

Rens van Tienen, Teun Vloet (82. Chris Dawud),  Dion Gerrits, Mattee van Benthum, Pieter Bongarts ,  Sjors Cornelissen (73. Hein Vloet), Rens Peters, Rik Groot, Jarvi Jansen (58. Jesper Brans)  Luuk Rühl en Lars Veldpaus. 

Scoreverloop

16. 0-1   Niek Nooijen
24. 1-1 Rens Peters  
30. 1-2   Melvin van den Elzen
88. 2-2 Rik Groot  

Competitie-overzicht

30.09.2018 Achates - DSV 2-2
07.10.2018 Achilles Reek - DSV 2-4
14.10.2018 DSV - HBV 3-1
21.10.2018 Gassel - DSV 1-2
28.10.2018 DSV - FC Uden 2-1
04.11.2018 DSV - SES 2-2
11.11.2018 DSV - Juliana Mill  
18.11.2018 Sv Milsbeek - DSV  
25.11.2018 DSV - Estria