Sint Anthonis – Na 58 minuten vond de scheidsrechter het welletjes. Door de hevige regenval werd de wedstrijd DSV – Juliana Mill gestaakt. Drijfnat zochten beide ploegen bij een 0-0 tussenstand de warme kleedkamer op.

[door Arie Cornelissen]

Er rust een vloek op DSV – Juliana Mill. Aan het begin van het seizoen (de allereerste competitiewedstrijd) zorgde Pluvius ook al voor een onbespeelbaar veld en werd de tweestrijd afgelast. De meesten kunnen zich dat misschien amper nog herinneren, denkend aan de bijna oneindig lange en droge zomer die net achter ons ligt. Nu moesten beide teams voortijdig de douche opzoeken. Vooral voor DSV spijtig omdat het een licht overwicht had.

Half-volley

Juliana ging goed van start met Justin Jacops als meest dreigende speler. Constant aanspeelbaar en altijd in beweging, had hij al in de derde minuut de score kunnen openen. Bij DSV was Jesper Brans in goeden doen. Hij mocht deze keer in de basis starten omdat Jarvi Jansen geblesseerd was en deed dat goed.
Het eerste kwartier was voor Juliana, daarna was DSV gevaarlijker. Dion Gerrits – de laatste weken prima op dreef – had in de 33ste minuut met een beetje geluk de thuisploeg op voorsprong kunnen brengen. Hij nam de corner van Jesper Brans prachtig halfvolley. Net voor de doellijn werd de inzet gestuit.
 
In de eerste minuten van de tweede helft deelde Juliana enkele gevaarlijke speldenprikken uit. Waar DSV te lang wachtte om te vuren, deden de blauw-witten dat twee keer wel. Doelman Rens van Tienen was echter attent.
Na dit mini-offensief nam DSV weer het initiatief en was een paar keer dichtbij de openingstreffer. Een scherpe corner van Lars Veldpaus ging rakelings voorlangs. Even later werd Sjors Cornelissen gestuit vlak voor de ‘zestien’. De vrije trap van Lars Veldpaus kon amper door doelman Jasper Bergmans worden gekeerd, Rik Groot kwam een voetlengte tekort. DSV drong aan, maar spits Luuk Rühl had het lastig tegen de dubbele dekking van de Millse ploeg.

Binnenkant paal

De wedstrijd leek toch in het voordeel van de Sinttunnisse ploeg te kantelen. DSV zat veel op de helft van de tegenstander. De regen maakte het echter steeds lastiger om te voetballen. Mede daardoor ging de inzet van Luuk Rühl in een gunstige positie tegen de binnenkant van de paal. Kans om door te drukken kreeg DSV niet meer. De scheids vond het veld te doorweekt om veilig door te voetballen. Het restant van de wedstrijd wordt uitgespeeld op 23 december.

 

Amusementswaarde van de wedstrijd --

Man of the match!

Aangezien de wedstrijd niet is uitgespeeld, is er geen man of the match.

Opstelling DSV 

Rens van Tienen, Teun Vloet, Dion Gerrits, Mattee van Benthum, Pieter Bongarts ,  Sjors Cornelissen,  Rens Peters, Rik Groot, Jesper Brans,  Luuk Rühl en Lars Veldpaus .

Competitie-overzicht

30.09.2018 Achates - DSV 2-2
07.10.2018 Achilles Reek - DSV 2-4
14.10.2018 DSV - HBV 3-1
21.10.2018 Gassel - DSV 1-2
28.10.2018 DSV - FC Uden 2-1
04.11.2018 DSV - SES 2-2
11.11.2018 DSV - Juliana Mill Gestaakt
18.11.2018 Sv Milsbeek - DSV  
25.11.2018 DSV - Estria  
02.12.2018 SIOL - DSV