Aan het einde van het vorige voetbaljaar oefende DSV twee keer tegen de tegenstander van vandaag, SSS ‘18/Holthees JO17-1. Een bekende ploeg, sowieso omdat verschillende jongens elkaar ook regelmatig op school en daarbuiten tegen komen.

Je zou dus een echte derby verwachten met pittige duels en alles wat daarbij hoort. Zo begon de wedstrijd echter helemaal niet. Het tempo aan DSV kant lag het grootste gedeelte van de eerste helft veel te laag. SSS ’18 leek dit allemaal prima te vinden en wachtte rustig af. DSV kwam al snel op voorsprong door een prima actie van Piet van den Berg. Hij zette druk op de keeper die geen raad wist met de situatie en in paniek de bal tegen Piet’s uitgestoken voet schoot: 0-1. De wedstrijd kabbelde daarna voort. DSV was heer en meester op het veld en kreeg verschillende kansen om de voorsprong uit te bouwen. De kansen waren echter niet aan Roel Adam en Bram Goossens besteed. Dit geeft al aan (beide heren spelen centraal achterin) dat DSV verder weinig van SSS’18 te duchten had. De mannen uit Overloon kwamen sporadisch op de helft van DSV en stichten daar nauwelijks gevaar. Net voor rust wist DSV toch de 0-2 te scoren. De niet al te grote maar kopsterke Pieter Vloet scoorde prachtig bij de eerste paal uit een strakke corner van Jesse van der Heijden.

Na de rust kwam de wedstrijd wat meer los. SSS’18 was duidelijk van plan om zich niet zomaar neer te leggen bij een nederlaag. De doelgerichte linksvoor van SSS ’18 zette dit in de 50e minuut al om in de ‘Anschluss’-treffer. Hij kreeg de bal vanaf het middenveld aangespeeld, draaide zich bliksemsnel om en schoot hard binnen: 1-2. DSV was daarna even van slag. Met Song van Benthum voor Sjoerd Nabuurs probeerde DSV de wedstrijd weer op te pakken. Dat lukte na een paar minuten al. Juul Jansen scoorde van dichtbij in de 54e minuut alert de 1-3, na een schot van Jesse. Onze mannen hadden door dat er nu wat meer gevraagd werd en dus werd er een tandje bij gezet. Jesse kreeg een paar goede kansen en ook Roel wist alleen voor de keeper het net niet te vinden. SSS’18 liet zich nu vaker voor de goal van DSV zien. Vanaf het middenveld werd hun linksvoor regelmatig gezocht en dat resulteerde in de 2-3 na onoplettendheid in de DSV verdediging. Heel even leek de wedstrijd zelfs te kantelen maar zover liet DSV het gelukkig niet komen. Er werd meer strijd geleverd en de zijkanten werden regelmatig goed gezocht. Met name op links liepen combinaties tussen Mathijs Peters en Song prima. Piet besliste de wedstrijd na een assist van Jesse. Daarna was de wedstrijd gespeeld. SSS’18 probeerde het nog wel maar dat leverde niet al te veel gevaar op. DSV kreeg ook nog verschillende kansen maar de vijfde treffer bleef uit.

Een verdiende overwinning die hoger uit had kunnen vallen als DSV de eerste helft met wat meer passie gespeeld had. Volgende week is iedereen weer welkom op De Laan. Om 14:30 spelen we dan tegen Montagnards uit Bergen.

8’            0-1         Piet van den Berg
33’          0-2         Pieter Vloet
50’          1-2
54’          1-3         Juul Jansen
58’          2-3
68’          2-4         Piet van den Berg

Opstelling:
Rens Peeters, Koen Thijssen (60’ Mees Willems), Bram Goossens, Roel Adam, Mathijs Peters, Juul Jansen, Pieter Vloet, Mika Broeders (78’ Youp Willems), Jesse van der Heijden, Piet van den Berg, Sjoerd Nabuurs (53’ Song van Benthum).