Op een zonnige maar toch koude zondagmiddag mocht het 4e aantreden tegen Het derde team uit Overloon dat in onze competitie nog puntloos onderaan de ranglijst staat.
Aangekomen in de kantine krijgt de interim coach te horen dat de brede selectie van het vierde voor vandaag alles behalve breed is in getallen.
Naast de gemelde afmeldingen bleken er meerdere niet aanwezig te zijn. Waardoor al direct geschoven moest worden in de beoogde opstelling opgeven door de coach.

Op een later tijdstip kwam gelukkig onze keeper toch nog opdagen en konden 11 spelers het veld op worden stuurt met enkel 1 boodschap Overloon puntloos naar huis toe sturen.

De warming up die was gedaan voorspelde niet veel goeds voor de wedstrijd en dit was terug te zien in het spel. De enige die goed door de belabberde warming up was gekomen kwam dan ook snel tot een broodnodige redding.

Overloon kwam vaak dreigend op onze helft te voetballen. Maar onze verdediging en keeper stonden goed hun mannetje.

Het probleem van onze brede selectie was al na 10 minuten duidelijk. Patrick en Martijn konden niet meer verder voetballen en was het wisselen dus al na 10 minuten gedaan.

Met het spel dat op dat moment gespeeld werd zag de interim coach het dan ook somber in.

Maar als er dragers/aanvoerders nodig zijn staan deze op in D.S.V. 4.

Het jonge Overloon dat lang niet altijd een antwoord op de ervaring en/of het inzicht van de ervaren spelers van D.S.V. kwam dan ook op een achterstand te staan.

Zo lukte het Good Old Wellen met rush door de verdediging heen te prikken en de bal in het netje te leggen. Misschien gezien het wedstrijdbeeld een onverdiende voorsprong maar daar klaagden de spelers van D.S.V. niet over.

Met zeer moeizaam voetbal, een goede werklust en veel lange ballen haalden we uiteindelijk het rust signaal.

Het was duidelijk dat de aanpak de tweede helft anders moest, dus na een goede analyse en de juiste aanwijzigingen van de interim trainer werd de tweede helft uitermate goed gestart.

Er werden goede combinaties opgezet en er werd goed naar elkaar gekeken. Dit leverde dan ook bijna direct de 2-0 op. Niemand minder dan PETER HAVENS schoot de bal overtuigend achter de doelman van SSS'18. In het begin van de tweede helft was het team uit Overloon echt even de weg kwijt tegen de routine van St Tunnis spelers.
Het werd zelfs heel snel 3-0 en de tweede helft was nog maar een 10 minuten bezig. Sjoerd die al meerdere malen slalommend om diverse tegenstanders het middenveld was over gestoken werd nu na een prachtige schijnbeweging gevloerd binnen de 16 meter. De scheidsrechter en de andere aanwezigen konden niets anders concluderen dan een penalty voor D.S.V. Deze werd koelbloedig benut door Sjoerd.

Met deze stand op het scoreblaadje van de scheidsrechter deden wij een stapje terug om het initiatief door te geven aan de ploeg uit Overloon. Dit werd door het jonge team met beide handen aangenomen. Het team probeerde keer op keer een belegering rondom het zestien meter gebied van D.S.V. op te zetten. Ze renden iedere keer heel hard naar voren maar een echte structuur zat er niet in. Hierdoor stranden veel van aanvallen doordat de passes eenvoudig te onderscheppen waren door onze verdediging.
Toch lukte het een aantal keer gevaarlijk voor het doel van Van Keijsteren te komen. Maar onze Willem wist met mooie/goede reddingen telkens de ballen uit het net te houden.
Uiteindelijk kwam een middenvelder oog in oog te staan met Swirl, omdat een aanvaller d.m.v. obstructie door Geven een doelpoging werd onthouden en de scheidsrechter het nodig vond hiervoor ook de bal op de stip te leggen. Nu was Swirl echter kansloos.

Met de 3-1 genoteerd begon Overloon de druk verder uit te breiden op de verdediging van D.S.V. Het lukte ze zelfs een tweede keer te scoren. Het was weer de middenvelder van SSS'18 die Willem verschalkte. Nu roken de Overloonse bloed ... Het zal toch niet zo zijn dat we een 3-0 voorsprong laten verdwijnen als sneeuw voor de zon ......
Na de nodige scheldwoorden en frustraties stonden alle neuzen weer dezelfde kant op. Opmerkelijk gemakkelijk konden we onze voorhoede bereiken en Good Old Wellen kreeg de bal in de voeten met de rug naar de goal en alleen zoals Noud dat kan of zoals v/d Wijst het zei in de kantine, met een draaicirkel die het complete zestien meter besloeg (lees dit met een bus zout), schoot hij de bal in de korte hoek na een snelle draaibeweging.

Direct was er weer vreugde en hoop op een goede afloop bij D.S.V. Opnieuw konden we weer voetballen en er kwam voldoende ruimte met name voorin omdat Overloon nog trachte te gaan scoren. Hierdoor wist uiteindelijk PETER HAVENS de eindstand op het scorebord te brengen. 5-2

De interim coach had vooraf verwacht dat het een moeizame wedstrijd zou worden, dit met name omdat de voorhoede enigzins verzwakt was omdat de lopers (Sven Hattrick, Van Loon, Naus en Vonk) afwezig danwel geblesseerd waren. Echter zijn andere mensen binnen het team opgestaan om dit te verzorgen en onze bijna niet te kraken verdediging stond er weer als vanouds.

Volgende week zijn we vrij, maar over twee weken staat SIOL uit op het programma. Ik ben benieuwd of deze winning streak door kunnen zetten.

Hierboven mijn geschreven gedrocht van de wedstrijd van zondag jl. tbv de website van D.S.V. Ik neem geen enkele verantwoordelijkheid voor het geschreven stuk m.b.t. onvolledigheid, typfouten, dan wel anders/verkeerd geïnterperteerde situaties.
eventueel goal verwisselingen en het vergeten te noemen van namen.