Onze jongste DSV-godinnen hebben het seizoen waardig afgesloten. Het seizoen dat bestond uit een geheel andere poule dan die in de eerste deel voor de Kerst. Ditmaal moesten er oa. wereldreizen gemaakt worden richting Geffen, Nuland en Lith. Omgekeerd kwamen ze naar Sinttunnis vanuit oa.Nuland en Vinkel. Reizen van een klein uur! Maar onze laatste wedstrijd dit seizoen was tegen de meiden van Sambeek. 10 minuten rijden. Dit was een inhaal-wedstrijd die oorspronkelijk 30 januari op de kalender stond. Deze meiden kennen we nog van de kampioenswedstrijd van 14 november jl. Deze ging toen helaas met 6-8 verloren. Toen nog met Manon. Nu zonder.
Ditmaal dus kans op revanche. Een kampioenstitel zat er dit keer niet meer in, want die was vorige week al naar de dames van Festilent gegaan. Maar een 2e plek kon nog wel. Dus met die 2 gedachten gingen we vandaag richting Sambeek.
Hier bleek dat het kampioensteam van toen rigoureus gewijzigd te zijn. Dit bleek ook wel uit de rangschikking vooraf. Hierin stond Sambeek “slechts” 6e.
Maar goed. Om klokslag 9.30 uur klonk het fluitsignaal.
Met -verrassend- Yara op doel. Verrassend voor de coach omdat het team zelf de “opstelling” had gemaakt. Maar doordat verdediger Amber niet van de partij was, leek het de coach niet verstandig Yara -ook verdediger- op doel te zetten. Dus Janne G. naar de achterste linie geschoven. Samen met routinier Fleur in de verdediging, Maud en Nadine op halfveld en Janne V. met Karlijn voorin. Onze debutant Esther bleef nog effe buiten het veld.
Al na 9½ minuten werd er door Karlijn gescoord met een direkt strak-geplaatste schuiver die op maat vanaf rechts gegeven werd door Janne V. 0-1.
Tijd voor onze debutant. Ondanks dat Eshter haar visitekaartje al had afgegeven op de trainingen, bleek ze ook in de wedstrijd meer dan “haar mannetje” te staan. Een echte versterking dus. Dus na wat spannende momenten knalde Maud welgemikt de DSV-meiden nog voor rust de 0-2. Prima.
Tijdens het theekransje werd er gewisseld van keeper. Maud nu op doel. Inclusief de splinternieuwe keepershandschoenen, rechtstreeks uit Barcelona! Dit kon niet meer stuk. De 2e helft was met een gering overwicht voor de Groen-witten. Na vakkundig de verdediging van de tegenstander opengebroken te hebben, kon onze debutant, jawel, Esther, haar 1e officiële doelpunt aantekenen met een geplaatst schot. Strak in de netten: 0-3
De drang naar het Sambeeks doel werd groter en groter. Zelfs zo groot dat er achterin niet meer aan “mandekking” werd gedacht. Dit werd ook opgemerkt door de tegenstander die dit optimaal benutte middels een lange pass op hun spits die ongehinderd op onze Maud af kon komen: 1-3. “Wakker blijven, meiden”.
Dit bleek slechts een incident, want de concentratie was weer 100% en 2 minuten voor het eindsignaal kon Janne V. de overtuigende 1-4 eindstand op haar naam zetten.
Dit noemen ze dus revanche. Wederom een 2e plaats in de eindklassering. Knap!
Volgend seizoen komen we uit in de meiden D-klasse. Zonder Fleur maar met Esther.

De trotse coach.