De tweede competitiewedstrijd van de JO9-1 was thuis tegen Constantia. Die tegenstander zijn we ook al tegen gekomen tijdens de bekerwedstrijden. Helaas was die wedstrijd toen nipt verloren.

Na de aftrap ging het spel op en neer. De ploegen waren aan elkaar gewaagd. Sjef schiet de bal op de paal en Xin-Fu lukt het niet om vanuit te corner te scoren. Zijn harde schot wordt net door een voet tegengehouden.

Na de eerste time-out ziet Constantia kans om de score op 0-1 te zetten. Een minuut later wordt het 0-2 via een knap schot, dat onhoudbaar was voor onze debuterende keeper Kawa. We laten het er niet bij zitten en gaan vol in de aanval. Sjef krijg weer een kans maar het lukt niet om de bal in het doel te krijgen. Later zet Sjef de bal voor en komt Tijn een schoenlengte te kort om de bal in te tikken. Dan trekt Michiel ten aanval. Zijn inzet wordt door de keeper gekeerd, maar Tijn scoort uit de rebount, 1-2. Wij gaan door, maar Constantia laat het er nog niet bij zitten. Een voorzet gaat net mis. Omdat wij druk met de aanval bezig zijn, komt plots een Wanroijse aanvaller vrij voor goal en maakt 1-3. Dan is het rust.

ijd voor appels en een peptalk van de technische staf. Wat tactische veranderingen in het team moeten het tij keren. Constantia trapt af en gaan in de aanval. Jurre, die het keepersshirt heeft aangetrokken, zorgt voor een knappe redding. Kawa gaat de verdedigers van de tegenstander plagen en krijgt een kans. Ook Sjef schiet zijn pijlen op het Wanroijse doel. Tijn weet uiteindelijk na een knappe actie te scoren. De stand is 2-3. Na een mooie combinatie tussen Michiel en Kawa wordt het 3-3. De spanning stijgt. Het blijft regenen. Ook Constantia liet zien dat het kan combineren en weet 3-4 te scoren. Na een corner wordt het 3-5. Michiel gaat op avontuur en na een solo gaat zijn poging net mis.

Tijd voor de laatste time-out. Met frisse moet weer er tegenaan. Sjef schiet prachtig met een boog over de keeper 4-5. Tijn creëert nog een kans, maar naar zijn dribbelwerk heeft hij onvoldoende kruit op zijn schoen om hard in te schieten. Wanroij komt weer op, maar Jurre ligt dwars. Xin-Fu probeert het nog eens van een afstand. Als Wanroij dan weer aanvalt, houdt Rik zijn hoofd koel. Hij onderschept de bal en start vanuit de verdediging de zoveelste aanval. Een schot van Sjef gaat net over. Na een uitbraak weten de gasten met een knap schot te scoren, 4-6. Hoewel wij nog kansen krijgen, Kawa in de rebount en Xin-Fu van afstand, ziet de tegenstander de kans om de eindstand op 4-7 te zetten. 

Het was een spannende wedstrijd. DSV heeft het er niet bij laten zitten. Er is flink geknokt. De tegenstander was echter wat effectiever met de kansen. “