De beste manier om een voetbal-kater weg te spoelen is via de volgende wedstrijd. DSV deed dat en zette een prima wedstrijd neer in Bergen tegen de plaatselijke Montagnards.

Ondanks het druilerige en troosteloze weer waren er toch weer aardig wat supporters uit Sint Tunnis naar De Flammert in Bergen gereden om onze jongens aan te moedigen. Toch opmerkelijk na het teleurstellende optreden tegen Sambeek vorige week. Ook was het afwachten wat de reactie zou zijn van het team op het mindere optreden. Maar die was zoals het zou moeten: DSV pakte direct het initiatief, zat er kort op en gooide indien nodig strijd in het spel. Al na 1 minuut ontstond de eerste kans toen Lars Veldpaus doorbrak en spits Nino Willems wilde laten scoren; zijn breedtepass was net niet goed. Ook in de volgende goede aanval werd Nino 'in zijn kracht' gebruikt. Met de kont tegen de tegenstander werd hij van achteruit aangespeeld, nam de bal aan, draaide en stuurde door het midden Pieter Vloet op snelheid weg. Die was de Bergense verdediging te snel af en schoot beheerst de 0-1 binnen (8'). Een lekker begin! Nauwelijks van de schrik bekomen kon de keeper van Montagnards 5 minuten later alweer 'vissen'. Uit een kluts in het midden kreeg Pieter de bal mee en zette een van zijn befaamde rushes in. Hij brak door de verdediging, omspeelde rustig de keeper en de 0-2 was daar (13'). DSV ging door. Aan de rechterkant stoomde Teun Vloet in de 16e minuut op. Teun dacht dat zijn indraaiende voorzet aan de DSV-spitsen voorbijging maar aan de linkerkant stond Jarvi Jansen precies op de goede plek vrij. Alleen voor de keeper joeg hij het buitenkansje hoog in de touwen: 0-3. Een volgende grote kans om de score verder op te schroeven ontstond 2 minuten later toen Lars Veldpaus alleen op de keeper afging. Niet zelfzuchtig schoof hij de bal breed naar de opkomende Nino, maar helaas niet nauwkeurig genoeg. Montagnards rechtte hierna de rug en DSV-offensief ging een beetje liggen. De eerste kansjes voor de mannen uit Bergen ontstonden. Na een vrije trap voor Montagnards wist Roel Sommers een volley onschadelijk te maken en ook een van richting veranderd schot werd langs gewerkt. Met de wedstrijd wat meer in evenwicht, ging DSV met 0-3 rusten.

Ook na de rust hetzelfde spelbeeld. Met veel inzet probeerde Montagnards wat meer te forceren. DSV hield goed tegen maar kon voetballend niet meer brengen wat het in het begin wèl kon. Ondanks dat bleef DSV de bovenliggende partij en was Montagnards nauwelijks gevaarlijk. Daarom viel de 1-3 nogal verassend. Een verre voorzet werd door hun spits van dichtbij op doel gevolleerd, Roel kon nog half redding brengen maar het was niet genoeg. Je voelde dat de Bergense mannen er weer in gingen geloven, maar DSV leverde goed verdedigend werk en bleef ook voorin gevaarlijk in de omschakeling. Na een verre uittrap van Roel kapte de ingevallen Rens van Tienen zijn tegenstander op links uit en gaf Nino een niet te missen kans. Die faalde niet en bekroonde een prima optreden met de 1-4 (67'). Montagnards bleef wel aandringen en kwam opnieuw terug in de wedstrijd toen Pieter in de 77e minuut onfortuinlijk in eigen doel kopte (2-4). Daarna werd het meer een vecht wedstrijd, in de goede zin van het woord, met aan beide zijden kansen. De lange laatste man van Montagnards werd veelvuldig naar voren gestuurd en zorgde voor de nodige onrust in de DSV-verdediging. In de 85e minuut ging een Bergense kopbal na een vrije trap halverwege net over. Even later redde Roel uitkomend goed toen de linksvoor dreigde te gaan scoren. Aan de andere kant kreeg Rens nog 2 goede kansen om de wedstrijd definitief in het slot te gooien. Eerst schoot hij voor de keeper te wild over en net voor tijd kopte hij een niet te missen kans naast. Vlak daarna klonk het eindsignaal.

Een verdiende overwinning en een prima revanche van het team op zichzelf. De iets andere strijdwijze met een aanspeelpunt in de spits pakte goed uit. DSV blijft hierdoor in het spoor van de concurrenten en doet volop mee.

Volgende week komt de voetbal-afdeling van omni-vereniging DEV Arcen op bezoek op De Laan. En let op: de wedstrijd begint vanwege de snel invallende duisternis om 14:00!