Dat de roem van onze spelers ver reikt wisten we al, maar dat ze dan ook nog speciaal naar St. Anthonis komen uit Canada om een wedstrijd bij te wonen is toch wel erg veel eer. De familie Wellen kwam in grote getale hun zoon en schoonzoon aanmoedigen vandaag. De coach werd zelfs benaderd met omkopings praktijken om beiden gelijktijdig in actie te zien op het veld. Aangezien de coach geen bier lust, mislukte dat. De familie kreeg echter toch haar zin. Patrick en Noud samen op het veld. Noud gaf de familie waar ze voor kwamen en scoorde zijn derde goal deze middag. Daarna was het echter direct over en moest hij geblesseerd van het veld. Patrick probeerde ook op te vallen door een geweldig bedachte actie op te zetten met Sven, echter de onderlinge communicatie schoot ernstig te kort, waardoor de actie stierf al voor hij begonnen was. Zo waren er nog enkele acties van o.a. Sven en Tom op het veld deze middag zonder veel succes. Tijdens de eerste helft zaten beide op de bank en waren toen succesvoller met uitspraken en aanwijzingen.

De uitslag vandaag was geheel terecht en had als alle kansen verzilverd waren, nog veel hoger geweest, uiteindelijk werd het 7-3. Een overwinning hadden we hard nodig.

Het leeftijdsverschil tussen beide teams viel direct op vanmiddag. Bij Juliana uit Mill was de jongste speler 40 en de oudste 58. In ons jonge godenteam is de jongste 22 en de oudste net 32.

De eerste 10 minuten kreeg DSV kans op kans, echter het vizier stond te en erg hoog afgesteld. Na de 1-0 van Noud kwam Mill heel snel gelijk door een door Willem veroorzaakte penalty. De coach zag de bui even weer hangen. Vervolgens liepen wij toch redelijk gemakkelijk uit naar 4-1 door goals van Noud, Sjoerd en Frank, waarmee de rust inging. In de tweede helft maakte Jeroen een van zijn spaarzame doelpunten in zijn carriere met het hoofd. Hij zou dat vaker moeten gebruiken! En ook Noud scoorde, zijn derde vandaag!, en Martijn met een strakke schuiver, waar de keeper knap overheen maaide, scoorde voor de tweede keer op rij.

Kansen kwamen er ook in de tweede helft voldoende, of niet Koen. De tegenstander presteerde het echter ook om er nog twee achter Willem te prikken.

Het systeem wat we de laatste weken spelen, gaat steeds beter, daardoor vallen er tegengoals, maar maken we er voorin ook steeds meer en mooier. Nu de goede balans nog vinden!

Vandaag hadden we overigens een onverwacht sterke en gretige reservebank. Het lente weer wat af en toe, tussen de regen door probeerde te komen, zal er mede voor gezorgd hebben, denken wij.

De scheids had een gemakkelijke eerste helft, de tweede werd steeds minder door het vele gemopper van tegenstanders. Er werd af en toe behoorlijk uitgedeeld, vooral Sjoerd en Michael moesten het af en toe verduren. Mark en Mark deden af en toe aan onze kant een duit in dat zakje. Een speler van Mill die bleef mopperen werd zelfs voor vijf minuten eraf gestuurd. Verder moesten er regelmatig spelers het veld af bij Mill met kleine blessures.

Bij DSV werd flink door gewisseld om iedereen mee te laten genieten vandaag.

Komende week komt Hapse Boys bij ons op bezoek, dus ………..