DSV speelde met meer inspiratie dan thuisclub Gassel en de 0-3 overwinning was dan ook verdiend. Buddy van Sambeek van de A1 was inmiddels de vierde keeper die dit seizoen in het eerste team van DSV het doel mocht verdedigen en hij deed dat goed en met lef. De ploeg uit Sint Tunnis speelde fris van de lever en dwong de kansen nadrukkelijk af. In de 20e minuut viel het eerste doelpunt, omdat Rob Brienen in een druk bezet doelgebied de bal het juiste zetje wist te geven: 0-1.
Vervolgens had DSV het duel eigenlijk binnen het half uur al kunnen beslissen, want Niels van Loon, Wouter Fleuren en David Adriaans kregen dotten van kansen in de matig georganiseerde verdediging van de thuisclub.
Die kansen werden echter om zeep geholpen en toen Rob Brienen niet de penalty kreeg waar hij recht op had, stond er bij rust “maar” 0-1 op het scorebord.
Onmiddellijk na rust veranderde dat. Jeroen Peeters schoot een vrije trap op de paal en Wouter Fleuren wist de terugkomende bal in de verre hoek te koppen: 0-2.
Daarna weer een drietal fraaie kansen voor DSV, maar ook die werden niet benut.
Sterker nog, Gassel zette druk en doelman Buddy van Sambeek moest enkele keren heel alert zijn. Dat was hij ook en DSV ontworstelde zich en ging op jacht naar de derde treffer.
Met het inzetten van Sjoerd van den Berg, Dave Suppers en Laurens Willems kwam dat doelpunt er ook.
Tom Arts brak door en zag zijn schot via de handen van doelman Tom van Raaij tegen het net aan rollen: 0-3.
DSV speelde het duel rustig uit en heeft inmiddels het zelfvertrouwen herwonnen.
Zondag, als ook alle sponsoren zijn uitgenodigd, worden er tegen HRC Afferden opnieuw drie punten verwacht, zodat de eindstand op de ranglijst wat beter oogt.
Op zondag 3 mei speelt DSV het laatste duel in Oeffelt tegen De Zwaluw.
Mogelijk dat er dan voor de thuisclub nog belangen op het spel staan in het kader van degradatie.